Mantorptravet - Ledaren

Ledaren - Sportchefens krönika

(Från Eskilstunas travprogram - lördag 3 juni)

Östgötaloppet i Sörmland!

Ja, så märkligt kan det bli när naturens krafter spelar oss ett spratt. Ett virus (EHV-1) dök upp på Mantorp Hästsportarena nyligen och det medförde att STL-tävlingarna fick flyttas till Sundbyholm utanför Eskilstuna. Förutom Östgötaloppet körs även fyraåringsloppet Ina Scots Ära denna lördag.

Lördagens STL-tävlingar är kryddad med en Jackpot från tävlingarna på Solvalla under Elitloppshelgen. Det beräknas att finnas 53 miljoner i 7-rättspotten på lördag.

Tävlingsdagen ser mycket trevlig ut. Välfyllda startfält i de allra flesta loppen och det krävdes också höga startpoäng för att deltaga. Sundbyholmstränarna Oskar J Andersson och Markus B Svedberg startar fyra hästar vardera och från Mantorp laddar Stefan P Pettersson med fem egentränade.  

Den kvinnliga legenden Helen Ann Johansson kommer på besök till Sundbyholm. Det passar extra bra i år när det är premiär för att köra båda hennes lopp under samma tävlingsdag. Damloppet, uppkallat efter Helen, heter Helen Ann Johanssons Invitation och körs som dagens tredje löpning. Helen var som bekant körsven till superstoet Ina Scot som ni kan läsa mer om på sidorna 6 och 7 i programmet. 1995 genomförde Helen och Ina Scot den stora bedriften att vinna självaste Prix d’Amerique på Vincennes-banan i Paris.

Ina Scots Ära
Fyraåringsloppet Ina Scots Ära med 300.000 kr till vinnaren avgörs i det sjunde loppet (V75-3). Loppet ser ut att bli en duell mellan Adrian Kolgjini-tränade Barack Face som utmanas av Daniel Redén-tränade Periculum som åter får Örjan Kihlström i vagnen. I vassen lurar östgötska hästen Joe Dalton som säkert tar hand om ledningen i loppet.

Östgötaloppet
Efter sprinterbataljerna på Solvalla föregående helg är det nu styrkan som ska visas upp när Östgötaloppet går av stapeln över 2640 m. Även här är det firma Kihlström/Redén som finns bland dom mest betrodda. Den sjuårige travaren Admiral As gör en mycket intressant debut för Daniel Redén och förutsättningarna är dom bästa med passande distans, startmetod och utgångsläge. Admiral As har vunnit exakt hälften av hästens 40 starter i karriären. Endast vid fem tillfällen har hästen förlorat i en felfri löpning! Nu återstår att se om hästen är stabil i regi Daniel Redén.

Stortävlingar framöver
Sommarens höjdpunkter på Sundbyholm kan man läsa om på sidan två i programmet. STL Sommartrav med ICA MAXI Eskilstuna Fyraåringstest onsdag 19 juli. Sedan V75/STL lördag 16 september.
För Mantorps del gäller STL Sommartrav onsdag 9 augusti då V86 genomförs tillsammans med högklassiska Breeders Crown-tävlingar. Banan har sedan säsongsavslutning lördag 23 december med uppesittarkväll och V75/STL-tävlingar.  


Vi önskar alla deltagare ett stort lycka till!

- annons -

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

- annons -

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*