Mantorptravet - Ledaren

Ledaren - Sportchefens krönika

(Från travprogrammet - måndag 9 oktober)

Vem är den blivande stjärnan?

Dags för årets upplaga av Sikta mot stjärnorna och som vanligt bjuds det på ett sevärt lopp med lovande treåringar. Topphästar som Victory Tilly, Scarlet Knight, Noras Bean har vunnit loppet. I fjol segrade Global Dancer (bilden), som i år vann Derbystoet. Vem är den blivande stjärnan 2023?

Vårt treåringslopp har på senare blivit lite mer inklämt än tidigare av Svenskt Travkriterium och Breeders Crown-loppen. Trots det lyckas loppet återigen att locka ett bra startfält. På måndag gästas vi av tre utländsktränade hästar som förgyller loppet.

Från Nederländerna kommer bröderna Danny och Micha Brouwer upp med Cincinnati Beach S. som vi har sett tävla i Sverige vid fyra tillfällen. En seger, två andraplatser och en sjätteplats, vid det senaste besöket, har det blivit i stentuff konkurrens. Från ett perfekt utgångsläge kan treåringen bli svårslagen. Bröderna har med sig tre andra hästar i transporten till Mantorp.

Från Norge laddas det med Kong Du Dalm och Cabron. Bägge travarna har visat farter som räcker långt. Kuskarna Magnus A Djuse och Ole Johan Östre är heller inte några blyga gossar.

Fjolårsvinnande tränaren Fredrik Wallin är på plats och försöker försvara titeln med Immortal Doc som visade gryende form i Kriterieuttagningen senast. Detsamma gäller även för Daniel Redén-tränade Observe’Em som gick riktigt starkt i spåren som fyra i sitt försök. Nu hoppar Örjan Kihlström upp i vagnen igen och när det vankas stora prispengar brukar Örjan vara långt framme i resultatlistan.

Hälften av deltagarna är nämnda och så klart hoppas vi på hemmahästen Kitty Hawk som i söndags blev utslagen i ett Oaks-försök. Då hamnade stoet illa till i startrusningen från spår åtta. Hon gick ett rejält slutvarv och Stefan P Pettersson räknar med att stoet är ännu bättre på måndag. Stefan hade dock räknat med ett bättre utgångsläge nu. Det blev spår åtta igen…

Ett annat sto som deltager är Sierra S. som tränas av Johan Untersteiner. Det tyskfödda stoet fick stryk av Cincinnati Beach S. i augusti och hon jagar revansch nu.

Innerspårets Capricon Trot imponerade stort i några vinster i början av året. Stort frågetecken på formen efter insatsen på Solvalla senast?

Den orutinerade duon Chaplin och Djingis Khan får nog hoppas på en tredjeplats eller liknande. I så fall dubblerar dom den tidigare startprissumman.

Stort lycka till på måndag.

- annons -

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

- annons -

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*