Mantorptravet - Ledaren

Ledaren - Sportchefens krönika

(Från travprogrammet - söndag 4 december)

Andra advent på travet  

Årets näst sista travdag står för dörren. Nu är vi inne i årets sista månad, med jul och nyår i slutändan. Söndagens trav går i julens tecken och vi bjuder på glögg, pepparkaka förutom att det är fri entré till tävlingarna. GS75-omgången kryddas också med en härlig Jackpot!  

Travåret skall snart summeras och här på Mantorp är det spänning i såväl körsven- som tränarchampionatet.
Stefan P Pettersson toppar bland tränarna med elva segrar, en före Hans Crebas från Axevalla. På åtta segrar finns Åbytravets Maria Törnqvist med i matchen också. Trion finns på plats på söndag. Maria Törnqvist och Stefan P Pettersson startar fyra hästar medan Hans Crebas nöjer sig med två. Frågan är om inte Crebas duo Liv Palema (lopp 1) och Feline Burgerheide (lopp 9) är dom vassaste korten i leken?
Bland körsvennerna närmade sig Magnus A Djuse ledaren Carl Johan Jepson kraftigt senast med en dubbelseger medan Jepson körde ”blankt”. Toppduon finns också på plats idag. Magnus A Djuse kör flest lopp av alla under dagen, med åtta uppsittningar. Jepson har sju, det har för övrigt även Mikael J Andersson och Björn Goop. Ulf Ohlsson, som tappade sex av nio styrningar senast i snöovädret, har sex uppsittningar när programmet går i tryck. Räkna med rejäl körning i loppen! 

Nya segrar till Norge?
Norska tränaren Kim Pedersen trotsade snöovädret senast och skickade personal och hästar till Mantorp. Han visste vad han gjorde! Unghästarna Snap Attack och Olympic Winner vann sina lopp med Erlend Rennesvik i sulkyn.
Den här tävlingsdagen är det ”gutten” Tom Forkerud som skickar två hästar till Mantorp. Färjestads Mikael J Andersson får chansen bakom orutinerade Provence Decoy i dagens första lopp. Fyraåriga stoet Isla Vanilla har inlett karriären lovande med tre segrar och två andrapris på fem starter. Senast fick ”Micke J” nöja sig med ett andrapris på Axevalla. Revansch nu i det sjunde loppet där Björn Goop kör favoriten Somethingroyal.

Månadens Häst parad
Flera profilstarka hemmahästar som har tilldelats Månadens Häst-utmärkelsen har inte ”haft tid” att hämta ut priserna som främst består i ett prestigefyllt täcke. Idag kommer inte mindre än fem hästar in till banan för avhämta sitt täcke. Mellan GS75-loppen får vi se Per K Erikssons Lozano Di Quattro hämta täcket för september. Stefan P Pettersson tar in Chantal Jet (januari), Joe Dalton (mars), Hipster Am (april).
Dessutom startar Amerindienne i lopp tio och för hans del finns ett täcke att avhämta från fjolåret. Förutom alla prispengar som finns i loppet ”Sture Lindströms lopp”. Mer om banans championtränare finns att läsa på sidan sex i travprogrammet.


Ensam gran söker julklappar

Julen är en tid för traditioner. Men julglädje är inte självklart för alla. Därför vill vi bidra och hoppas att du också vill skänka en julklapp och lägga under vår ensamma gran. Så här gör du:

1. Köp eller skänk en julklapp – det är viktigt att den är i fint skick.

2. Du behöver inte slå in paketet. Skriv en lapp med info som beskriver vilken ålder eller vilka intressen som klappen motsvarar. T ex "God jul till dig som är 3-5 år & tycker om att leka utomhus"
3. Kom och lämna din gåva under granen på söndagens travtävling den 4 dec.

Vad händer sen med klapparna?

Alla gåvor som samlas in skänks till Hela Människan Ria i Mjölby och till Stadsmissionen i Linköping. Därefter går julklapparna till någon behövande.


Stort lycka till på söndag.

- annons -

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

- annons -

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*