Mantorptravet - Ledaren

Ledaren - Sportchefens krönika

(Från travprogrammet - måndag 4 juli)

Jörgen Axéns Minne och Mantorpsloppet

Årets stora sommarkväll på Mantorp Hästsportarena är det dags för på måndag. Det återstår att se om vädrets makter är med oss. I skrivande stund har temperaturen sjunkit ca 10 grader, med regn och åska. Vi hoppas så klart att det blir en varm och härlig sommarkväll med bra sport.

Travtränaren Jörgen Axén gick bort i början av 2021 och han hedrades direkt med ett minneslopp som kommer att köras just denna sommarkväll, tillsammans med anrika Mantorpsloppet. Hade Jörgen varit vid liv, och ej haft starthästar, så hade han garanterat funnits på publikplatserna den här kvällen.
I fjol vanns Jörgen Axéns Minne av Mattias Djuse med Final Whistle. Solvallatränaren finns på plats på måndag igen och han siktar säkert på andra raka segern. Nu med Kainai Goj som är färsk hos Djuse.
Mantorpsloppet med 75.000 kr till segraren lockade tio sprinters till start. En öppen historia där hälften av fältet är heta segerbud.

Spelvänliga lopp
Som vanligt bjuder vi på en rolig mix vad beträffar sporten och spelet. Hästarna kommer från Jägersro i söder, norrifrån Romme som längst. En finländsk tränare är på plats samt Rick Ebbinge från Nederländerna med tre hästar. Den senare håller numera till i Halmstad.
Solvallatränaren Timo Nurmos har startat sparsamt hittills i år, såväl i riket som på Mantorp. Fem starter här, har givit två segrar, två andraplatser och en tredjeplats. På måndag kommer han med sex hästar. Återstår att se hur många segrar som bärgas. Civilon i kvällens åttonde lopp blir intressant.   

Ina Scots Minne för ponny kat B
Ina Scots Minne är ett nystiftat lopp hos oss här på Mantorp. Tanken med detta lopp är att ära vår fantastiska Ina Scot.
Ett fartfyllt lopp som skall återkomma år efter år. Förhoppningsvis i samband med STL-tävlingarna i juni, då fyraåringsloppet Ina Scots Ära avgörs för dom ”stora travarna”.
Dagens start fällt är fyllt av finstammade Gotlandsruss och framtidens stordåd till kuskar.

Arrangemang i sommar
Juli månad och första halvan av augusti innehåller tre travtävlingar, två hoppmeeting och en ponnytävlingsdag på arenan. Onsdag 10 augusti med Breeders Crown är nästa stora travkväll. Under juli är det också meningen att vi i personalen skall kunna vara lediga. Sportkontoret är stängt 5/7-22/7.

Ha en underbar sommar och ett stort lycka till på måndag önskar Linda, Erica och Roger.

- annons -

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

- annons -

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*