Mantorptravet - Ledaren

Ledaren - Sportchefens krönika

(Från travprogrammet - måndag 24 januari)

Årets första kvällstrav

STL/V75-dagen för cirka 14 dagar sedan, beroende på när detta läses, avverkades med bravur. Om vi får skryta lite…
Ett massivt snöfall oroade in i det sista, men vår banpersonal gjorde ett fantastiskt jobb och levererade en mycket bra bana för årstiden. Inför måndagen ser väderprognosen lugnare ut.

Det blev också fyra hemmasegrar, varav en i STL/V75 genom Stefan P Pettersson-tränade Chantal Jet.
Ägaren Per-Gunnar Svärd fick denna gång, på grund av ett benbrott, sitta hemma framför TV-n och jobba in stoet till en enkel seger i V75-4. Chantal Jet laddas nu för finalen i Diamantstoet som avgörs på Solvalla lördagen 5 februari.
Loppet innan Diamantstoet var Oasis Bi’s lopp och där tog Stefan P Pettersson rollen som prisutdelare istället för PG. Det skulle visa sig att Stefan hittade en vinnarposition strax intill Vinnarzonen då han några minuter senare fick komma tillbaka och hämta hederspris som tränare.

Oasis Bi’s lopp vanns av PG’s vän Jörgen Westholm med hans Remarkable Feet. Det blir intressant att se vad ägarna väljer för sto till Oasis Bi. Hederspriset var ju som bekant en fri betäckningsrätt i hingsten.

Ny roll för Solönhaf
En annan vinnare under STL-lördagen var Solkattens Eros som stack nosen först i en tät slutstrid, som kan beskådas på programmets förstasida.
Ägarparet Mats och Susanne Solönhaf var förstås överlyckliga efter loppet och det var även tränaren Conny Larsson som därmed kunde överlåta en färsk vinnare till paret.
Det var nämligen så att det var sista starten för Conny och kort därefter plockade Mats Solönhaf ut en egen B-tränarlicens efter att ha fullgjort utbildningen på nätet och i samarbete med Travskolan på Mantorp.
Historien om paret Solönhaf blir bara bättre och bättre för varje år. Det började med en liten del i Rikstravhäst för sju-åtta år sedan. Därefter stora framgångar som hästägare i bland annat Catch My Love. År 2014 startades en rörelse inom travhästuppfödning som i skrivande stund har resulterat i 18 uppfödningar under fem säsonger. Nu tas ytterligare ett steg, i denna tränarrörelse och debuten sker på måndag i lopp åtta med Solkattens Eros.

Hemmalaget är på hugget
Det var bra anmält till denna tävlingsdag. Dom tio propositionerna lockade till 138 anmälningar, men då flera av hästarna var dubbel-, trippel och till och med fyrfaldigt anmälda så blev det till slut 112 hästar i startlistorna. Hemmalaget har 41 av hästarna och skall vi gissa på åtminstone fyra hemmasegrar igen!?


Vi önskar alla deltagare på lördag, ett stort lycka till!
Erica, Linda och Roger.

- annons -

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

- annons -

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*