Mantorps schysstaste kusk vann!

Nyligen publicerade Svensk Travsport den ”Schyssta listan”. Kuskar som inte har fått någon drivningsbot (bestraffningskoderna 401-402) under lång tid. På en tredje plats hittar vi Mantorps Micael Stjernström, som inte har dragit på sig någon förseelse sedan 21 november 2011!
Igår segrade Micael Stjernström på Solvalla med G.R.J.’s Wolverine.

Maestro Crowe och Scotch Brodde trivdes i smeten

Det verkar som våren är på väg i mellan-Sverige och det ställer alltid till det på landets travbanor när tjällossningen sätter fart. En häst som inte brydde sig om det var Maestro Crowe som imponerade mest under lördagen. Även Stefan P Pettersson-tränade Scotch Brodde trivdes på banan. Han vann ett montélopp i fin stil (bilden).

Nyinsatt STL-dag på Mantorp lördag 20 mars

STL-tävlingar i morgon på Mantorp och även 20/3, se nyheten från travsport.se nedan

Lördag 20 mars körs den så kallade Unionskampen på norska Momarken. På grund av de strikta begränsningarna kring gränspassager blir det förmodligen svårt för svenska tränare och kuskar att starta i Norge den dagen. Svensk Travsport har därför planerat in en nyinsatt STL-tävling på Mantorp samma dag.

Inför V75®/jackpot: Utgångsläget kan ställa till det för segerstaplaren

Fyra av fyra över distansen.
Två av två för Johan Untersteiner.
Mycket talar för Maestro Crowe i lördagens V75® på Mantorp.
Men ett orosmoln tornar upp sig.
- Innerspår är sämsta tänkbara och vi får räkna med att hamna sist från start, säger Johan Untersteiner.

Banditen vann igen!

Amatörtränaren Jan Gustavsson har fått fram en ny segermaskin i femåringen Bandit Frontline (bilden). Andra segern i hästens tredje start, kom på Solvalla igår kväll. Trots ett tolftespår i volten så rundade valacken fältet och vann på nya rekordet 1.16,8/2140 m. Förstapriset var 40.000 kr.

VIKTIG INFO TILL AKTIVA

Måndagen 22 februari tom onsdag 24 februari kommer arbete med belysningen att genomföras på banan.
Torpheimer kommer att montera bländskydd på armaturerna och kommer använda sig av en lift. Arbetet kommer att  pågå mellan kl 07:30-16:00 mån-tis och 07:30-kväll på onsdag.
Man kan köra på banan men på egen risk.
Tack för er förståelse.

V75®/Jackpot: Stefan P har dubbelchans att runda av

Neråt 20 grader kallt och svårt att hamna rätt med träningen.
Mantorptränaren Stefan P Pettersson fick med två hästar på V75® till hemmabanans omgång på lördag – båda startande i det avslutande klass I-försöket.
- Det var väl inget optimalt matchande med två i samma lopp – men båda mina har jätteform och ska räknas i ett öppet lopp.

25.000 kr till Dahl och Hall

Två av våra framgångsrikaste amatörtränare slog till med varsin seger i början av veckan. Stefan Dahls O’Boy segrade i Eskilstuna i måndags. Dagen därpå var det dags för Karin Hall-tränade Cavaradossi (bilden) att vinna igen, nu på Axevalla.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.