Mantorp Hästsportarena - Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena| Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Arenans faciliteter passar även utmärkt för mässa och konferens. På Mantorp Hästsportarena hittar du också Mantorp Hästskola som erbjuder en stor bredd av utbildningar inom både kör och rid för alla åldrar. Önskar man en hästnära upplevelse är du varmt välkommen till Mantorp Hästsportarena

Banfakta travovalen
Mantorps travbana mäter idag, precis som de flesta banor i Sverige, 1.000 meter i omkrets. Banbredden upp går till 23,5 meter, vid bägge startplatserna.
Upploppet är 177 meter långt, vilket är något under genomsnittet i Sverige. Som jämförelse kan nämnas att Solvallas upplopp är 194 meter långt.

Banfakta ridbanor
Under 2018 färdigställdes två helt nya fibersandsbanor på innerplan av travovalen. Mantorps ridbanor är    100 x 80 m och 60 x 40 m. Underlaget är toppklassigt, fibersand anlagt av de Grondslag. En helt ny hinderpark med tävlings- och träningshinder finns att tillgå samt dressyrstaket för två 60 x 20 meters banor.

Ridtävlingar
Ridbanorna på Mantorp Hästsportarena skapar möjligheter för ridsport på hög nivå! Mantorp Hästsportförening grundades 2020 och i samregi med flera av länets ridklubbar arrangerar man ridtävlingar från lokal till elit nivå.

- annons -

En arena för hästsport!
Mantorp Hästsportarenas vision är att bli en arena för hästsport i toppklass.                                                             

Målsättningen är att bedriva ridtävlingar i samarbete med regionens ridklubbar. Med permanenta gäststallar, faciliteter så som restauranger, duschar och omklädningsrum, parkeringsplatser och lämpliga lokaler passar anläggningen bra till större tävlingsarrangemang inom ridsport. 

Arena för spännande event!
Mantorp Hästsportarena har även stora ytor, lokaler och faciliteter som även lämpar sig för andra event och evenemang som tex. mässor.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

- annons - ridsport

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*