Yes Sun segrade på Solvalla
Fredrik Gustafssons Yes Sun har tagit sju segrar tillsammans med Per-Gunnar Karlsson. I söndags vann stoet på Solvalla med Linus Lönn i sulkyn. Foto: Magnus Strömsten.

Yes Sun segrade på Solvalla

I söndags styrde amatörtränaren Fredrik Gustafsson kosan mot Solvalla med Yes Sun. Bredvid hans sida fanns inte följeslagaren Per-Gunnar Karlsson (bilden) som har kört stoet i 36 av hennes 44 starter. Istället anlitades Linus Lönn. Fredrik var optimistisk innan loppet, med all rätt!

Från ett bakspår placerades Yes Sun utvändigt som fjärde-femte häst. Ledande Plato At Work med Jan I Jönsson varvade på km.tiden 1.17,2.
På slutrundan stötte Linus Lönn i spåren när 900 m återstod. Såväl Marjons Djinni-K Gorski som L.A.Avanza-M Arp gick också ut i tredjespår framför. 450 m från mål tackade Linus Lönn för draghjälpen och attackerade för fullt i fjärdespår.

Yes Sun formligen ”flög” fram jämfört med täthästarna och återfanns i tätkänning redan vid upploppets början. Upploppet ned kunde hon hålla konkurrenterna på avstånd. Utan att anstränga sig vann hon loppet lätt på 1.17,4a/2140 m, detta med en avslutning 1.14,5 sista 400 m.

Förstapriset i breddloppet var 10.000 kr och segern var stoets åttonde i karriären.    

Fredrik Gustafsson, som har tränat åtta olika hästar under åren 2017-2024, har under samma period tagit 17 tränarsegrar. Nästan hälften har alltså Yes Sun fixat. Segern på Solvalla är hennes första i år i hennes tredje start. Segern kom inte oväntat för Fredrik.
- Det stämmer. Jag tyckte jag hade bästa hästen i fältet. Spåret var inte det bästa, då hon är naturligt startsnabb och vi har vunnit dom flesta gångerna från ledningen.
 - Vi hamnade en bit ned i fältet och det blev långt fram. Jag tyckte ändå det såg bra ut. Trots en vid sistasväng kunde hon runda till vinst på enkelt sätt summerade en nöjd tränare efter loppet.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*