Wisniewski till Kalmar, Smith b-tränare
Kenneth Smith med Carolus Tif på Axevalla i februari 2007. Foto: Claes Kärrstrand.

Wisniewski till Kalmar, Smith b-tränare

Tomasz Wisniewski återvände till Kalmartravet. Dessutom ändrade Kenneth Smith från proffslicens till amatörlicens (b-tränare). Det är två förändringar som har skett under februari på Mantorp Hästsportarena.

Mantorps proffstränarkår har minskat med två tränare under februari.
45-årige Tomasz Wisniewski återvänder till Kalmartravet. Tomasz resa från Polen till Sverige 2014 började just på Kalmartravet. Vid årsskiftet till 2016 ”vandrade” Tomasz norrut längs östkusten och tog anställning som förstelärling hos Mp-tränaren Susanne Jansson. Han fick då Mantorp som hemmabana. Efter en kort tid som amatörtränare (b-licens) 2017 kunde han kvittera ut en egen proffslicens på banan inför 2018.

Vid Mantorp Hästsportarena hyrde han flera olika stallar innan han flyttade vidare till Högstorp, Gammalkil och uppstallning på Per K Erikssons ”gamla” gård i mars 2021. Där fanns Tomasz ända fram till nu i februari då flyttlasset gick till Kalmar.

Till travronden.se berättade Tomasz följande:
Flytten gör han inte bara för hästarnas skull, utan även för sin egen.
– Det är inget fel på mig men jag är egentligen inte en sådan person som trivs att bo på landet, utan gillar stadslivet mera. Kalmar är en fantastisk sommarstad och inne på travbanan finns allt vad en travtränare kan önska sig. Det här blir bra för både mig och hästarna. Det känns också lite som att komma hem igen eftersom jag har kvar många kompisar i Kalmar.
 

Kenneth Smith blir B-tränare
Ungefär samtidigt (i månadsskiftet) gör alltså 63-årige Kenneth Smith ett byte av licens.
 - Jag tycker inte det har någon större betydelse för min del, vilken licens jag har. Som B-tränare har du ju nästan samma förutsättningar som proffstränarna i dagsläget.
 - Jag har ju en längre tid jobbat vid sidan om för att få ekonomin att gå ihop. Det är hos en firma som håller på med mark- och anläggning. Det kommer jag att fortsätta med nu också.

Annars ser det lovande ut för dagen i stall Smith, både vad beträffar två- som fyrbenta.
 - Ja, det tycker jag. Hästarna är fina och det känns spännande inför stundande högsäsong.
 - Grabben Jakob har ju flyttat hem igen och vi är ett sammansvetsat gäng som jobbar med dom fem hästarna som finns på listan.
 - I samband med licensbytet kommer jag inte förnya min körlicens. Jakob och Liselott får dela på styrningarna och det kan bli catchdrivers också i loppen.

Träningslistan rymmer alltså fem hästar. Berätta lite om hästarna.
 - Treåringarna Cancelo (v e One Too Many-Zanzibar Gill) och Co Worker (v e Scarlet Knight-Friday Night Light) känns fina i träningen även om det spökar med lite halsbekymmer just nu. Båda kommer nog att starta under sensommaren.
 - Speedy Star Vicane gör debut för oss på Färjestad kommande måndag. Han har jobbat bra inför årsdebuten. Även Back To Work är fem år, och han har ju tjänat 145.500 kr. Vi leker med tanken att det blir en V75-start för hästen i sommar.
 - Slutligen åttaårige Aguero som testades i monté senast. Han är knepig i voltstart men Julia var duktig och fick iväg han felfritt. Hästen gjorde en mycket bra insats som tvåa på 1.15,3/2160 m. Vi siktar på en ny montéstart härnäst, men då handlar det om autostart vilket är en klar fördel avslutar en förhoppningsfull B-tränare!

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*