Wisniewski fortsatt glödhet
Vegas Töll mellan hästar, håller undan till seger i en tät slutstrid. Bild: Foto Tarzan.

Wisniewski fortsatt glödhet

Tomasz Wisniewski vars formkurva pekade kraftigt uppåt i december, har fortsatt att leverera under årets första månad. I fredags på Örebrotravet kom årets andra tränarseger då Vegas Töll (bilden) segrade. I lördags fortsatte framgångarna då Solkattens Ferrari raketspurtade som tvåa i ett STL-lopp.

Loppet för Vegas Töll på Örebrotravet var ett flerklasslopp med fem hästar 20 m bakom övriga på distansen 2140 m. Vegas Töll var en av dom fem på tillägg och Jorma Kontio fick en bra start med stoet.
Efter den första kurvan återfanns ekipaget som trea, en bit bak tätduon Minoo Teemer och Nina K. som öppnade första halvvarvet på km.tiden 1.18,2.
Upp till varvning sänktes tempot och Vegas Töll fick ta positionen utvändigt om ledaren. I tredjespår anföll Emilia Leo med Magical Mile, men stoet blev utsvarad av Kontio och fick trava resten av loppet i tredjespår.
Ledande Minoo Teemer stretade emot fint, men fick ge sig mot Vegas Töll i början av upploppet. Även Magical Mile kom med en slutstöt men fick nöja sig med andraplatsen. Segermarginalen blev en hals och tiden (för tätduon) blev 1.17,2/2140 m.

Vegas Töll delägs numera av Tomasz Wisniewski & Jimmy Ljungeskog. Förstapriset uppgick till 25.000 kr.

På lördagen for Tomasz till Färjestad för att starta Solkattens Ferrari i ett försök i STL klass I, samt Solkattens Daizy i ett ramlopp. Den sistnämnda slutade femma på 1.15,1a/2140 m vilket inbringade 6.400 kr i prispengar.

Bättre gick det för Solkattens Ferrari som raketspurtade från köplats, fortfarande 250 m före mål, till en andraplats i STL-loppet. Andraplatsen var värd 55.000 kr och den placeringen gav en biljett till finalen som avgörs på Solvalla lördag 5 februari.
Solkattens Ferrari noterades för nya rekordet 1.13,3a/2140 m.
ATG X-labs som registrerar km.tider på alla startande hästar överallt på banan, redovisade att Solkattens Ferrari avslutade sista 200 m på 1.06,5! Endast Nero Maximus var snabbare med 1.06,2.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*