Vinnare återkommer i Global Trucks Youngster Tour

På söndag är det dags för den andra omgången i unghästserien Global Trucks Youngster Tour, där de bästa 4-, 5- och 6-åriga hopphästarna gör upp om 200 000 kronor i premier vid finalen som avgörs under hopp-SM på Mantorp Hästsportarena i mitten av augusti. Till start kommer flera av topphästarna från första kvalet, som därmed har goda möjligheter att redan nu bli klara för final.

Totalt rids tre kval i Global Trucks Youngster Tour, men det räcker att delta i två kval för att ha möjlighet att ta sig till final.

Helgens kval avgörs hos Kimstads Ryttarförening och i 4-årsklassen finns både 1:an och 2:an från omgång 1 med – Hearbeat-sönerna Lucky Larry, riden av Linn Hörnvall, och Fabulous Wildheart, riden av Björn Svensson. I 5-årsklassen kommer tredjeplacerade Cornets Fortuna, riden av Lisa-Maria Norlander, till start.

Både 4- och 5-årsklassen bedöms av en domarduo, medan det för 6-åringarna gäller att i första hand vara felfria. 5 av de felfria från omgång 1 kommer till start i omgång 2

- Det var mycket hög kvalitet på de bästa hästarna i den första omgången, och de ska bli intressant att se hur de har utvecklats nu till den här deltävlingen, menar Erik Jerneld som är domare i 4- och 5-årsklassen tillsammans med uppfödaren och hingsthållaren Lena Zeiloth från Eklunda Stuteri.

Erik är van att leta guldkorn bland unga hästar då han är med i den grupp som väljer ut hästar till SSHS framgångsrika 3-årsauktioner varje år.

- Jag gillar verkligen konceptet med Global Trucks Youngster Tour där de unga hästarna kan få en bra start på sin karriär och har möjlighet att utveckla sina kvaliteter, förklarar Lena Zeiloth.

De 15 bästa totalt efter de tre omgångarna kommer att få göra upp om stora prissummor i finalen, 4-åringarna delar på 50 000 kronor, med 20 000 till vinnaren. För 5-åringarna är prissumman 65 000 kronor där vinnaren får 30 000 kronor och i 6-årsklassen är det 85 000 kronor som ska delas ut med 35 000 kronor till vinnaren.

Den tredje och sista kvalomgången rids på finalbanan Mantorp Hästsportarena med Mjölby Ridklubb och Mantorp Hästsportförening som arrangör 2 juli. Därefter vet vi vilka som får vara med i finalen i samband med hopp-SM som arrangeras av Skogslottens Ryttarförening.

Image
Image

MANTORP ARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.