Vimlade av topphästar!
Foto: Magnus Strömsten ALN

Vimlade av topphästar!

Det var fantastiska travtävlingar i onsdags på Mantorp, där det vimlade av svenska topphästar. Men det som fastnade mest på näthinnan var duellen i fyraårshingstarna Breeders Crown-kval mellan Brother Bill och Aetos Kronos.

Brother Bill öppnade snabbt och tillsammans med Jorma Kontio nåddes ledningen på första långsidan och tidigt fick duon sin svåraste konkurrent Aetos Kronos utvändigt. Efter en inledande 1.14-runda blev det full fart 800 meter från mål. I slutsvängen kunde inte Aetos Kronos följa ledaren, men kom tillbaka i en rasande finish och hann sånär fram till vinnaren som rumplade till aktionsmässigt 50 meter innan mål. Sista 800 travades efter 1.09,5 och sluttiden blev 13,0.

Fortfarande obesegrad
Svenskfödde men norsktränade Elegant Ima fortsätter att imponera. Igår gjorde han sin sjunde start i karriären och vann överlägset sin sjunde seger. I ett tidigt skede styrdes Elegant Ima till ledningen och därframme sprang han ett par längder före klungan. Över upploppet kunde körande Magnus Teine Gundersen sitta lugn och det såg ut som om hästen hade gott om krafter sparat vid målgången.

Dubbel för Redén
Inte helt oväntat dominerade framgångsrike Daniel Redén de två loppen för högsta klassen. I Takter-Trofén tvingades Sorbet till en inledande kurva i tredjespår innan Örjan Kihlström kunde avancera fram utvändigt om ledande spelfavoriten Dreammoko. På sista långsidan pressade Sorbet musten ut ledaren och på upploppet kunde Örjan Kihlström konstatera att det här loppet vann vi säkert på tiden 12,0 över medeldistans.
Kjell P Dahlströms minne gick programenligt till favoriten Missle Hill. Även med den här hästen tvingades Örjan Kihlström inleda i tredjespår första halvåret, innan Missle Hill kunde forceras till ledningen. Ganska omgående kom svåraste konkurrenten Zarenne Fas fram utvändigt. I slutsvängen kunde inte den sistnämnda följa och då stack Örjan Kihlström undan i stor ledning. Krafterna tröt sista biten, men segern var aldrig i fara på topptiden 11,5.

Två överraskningar inom V86-spelet
Det blev en ganska favoritbetonad V86-omgång, med bara två överraskningar och det var två Global-hästar som skrällde. Drygt 21 ggr insatsen delade Global Agency ut i odds och 15 ggr fick de som spelade Global Brilliance. För åtta rätt blev det 13.178 kr, sku rätt 139 kr och jackpot på sex rätt.
Tomas Thell

Bildtext:

Stenhårt i mål blev det mellan vinnaren Brother Bill och Aetos Kronos i den sjätte V86-avdelningen.

Tomas Thell.

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*