Lärlingschampion Anders Eriksson, Zenzero Jet och Stefan P Pettersson

V75-seger och andraplatser

Stefan P Pettersson slog till med en V75-seger för andra veckan i rad när tävlingarna avgjordes på Åbytravet i lördags. Anders Eriksson blev lärlingschampion då han vann med Zenzero Jet. Dessutom slutade tre Mp-hästar tvåa i respektive V75-lopp och erhöll 75.000 kr. Det var trion Catwalk Ima, Shutter Island och Tiger Marke.

Segern för Zenzero Jet togs alltså i V75 Lärlingschampion med 150.000 kr till segraren. Titelförsvararen Anders Eriksson önskades av Stefan P Pettersson plus flera andra tränare. Efter en del funderande valde Anders Eriksson Mp-hästen och det blev ett lyckokast eftersom det stora ”motbudet” Iron Creek blev struken. Det var den hästen som Anders var närmast att välja annars.

Från spår fjorton bakom bilen så tog Anders en lugn inledning. Ledande Epsom öppnade första halvvarvet på tuffa 1.10,0 och varvpasseringen med Armour As i spets kostade km.tiden 1.12,4.

Från en position som elfte häst, sexa-sjua i andraspår påbörjades ett avancemang i tredjespår 1650 m kvar. Ett halvvarv senare togs positionen utvändigt om ledande Armour As som senare, hårt pressad av Zenzero Jet passerade 2000 m på km.tiden 1.14,6.

I slutsvängen övertog Mp-hästen ledningen och upploppet ned lämnade han även Armour As och försvann till en överlägsen seger på 1.15,0a/2640 m. Ca 30 m skiljde i mål ned till måltvåan Armour As.

Anders Eriksson var imponerad av Stefan P Petterssons.
- Vilken jädra kämpe det här var. Jag kände redan i provstarten att det här var någonting extra, sa en glad Anders Eriksson.
- Det blev ju inte som hoppades på då jag började avancera. Jag kom fram utvändigt om ledaren mycket senare än jag hade tänkt. Att han ändå kunde gå ifrån så enkelt var fantastiskt bra gjort. Att jag lyckades vinna det här loppet för andra året i rad känns otroligt kul, sa Anders Eriksson.

Zenzero Jet erhöll ett förstapris på 150.000 kr och för tränaren Stefan P Pettersson var det en V75-seger för andra lördagen i rad.

Totalt startade fem Mp-hästar i lördagens V75-omgång. Resultatet för hästarna blev 1-2-2-2-4!

Tvåorna tjänade 75.000 kr var. I kronologisk ordning. Oskar Svanberg-tränade Catwalk Ima med Rikard N Skoglund. Rikard körde också Mikael Selins Tiger Marke till en andraplats.

I V75-avslutningen körde Jörgen Westholm Stefan Dahl-tränade Shutter Island till en andraplats.

Zenzero_Jet_Å_200201_Anders_E_SPP.jpg
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

ANNONS

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.