V64-dubbel till Selin och Goop
Björn Goop ohotad vid spetsseger med Bat Marke. Teanie vann lika enkelt. Bild: MVA Foto.

V64-dubbel till Selin och Goop

Mikael Selin startade två hästar på Axevalla igår kväll och bägge två vann. Björn Goop körde till vinst och såväl Bat Markes som Teanies ägare erhöll 30.000 kr i förstapris.

Mikael Selin har gjort ganska få starter under början av året. Gårdagens starter var 29:e och 30:e för året.
Först ut var Teanie som återkom efter en minipaus. Hästen vann i starten innan på hemmaplan 7 februari, men hade pausat därefter.
Från ett elftespår bakom bilen kom Björn Goop bra emellan hästar och från en position i 2-par ytter forcerade han hästen till ledningen när 1500 m återstod.
På slutrundan uppvaktade Timotejs Jackpot-U Ohlsson utvändigt, men Teanie stack undan enkelt på upploppet och segrade med drygt tre längder på nya rekordet 1.14,8a/2140 m.

Med Bat Marke kom Goop till ledningen smärtfritt efter en bra start från springspår. Väl i spets fick ekipaget dirigera i ett jämnt 17-tempo.
På slutvarvet höjdes farten rejält då Gloster Gladiator-V Rosleff pressade utvändigt. Denne galopperade dock i början av upploppet och lämnade Bat Marke ”ensam på plan”. Bat Marke höll farten fint och vann smått överlägset, med sex längder, på tiden 1.14,9/2140 m.

Teanie som ägs av Fredrik Axén och Thomas Hemberg fick ett förstapris på 30.000 kr. Lika mycket erhöll Stall Markebo i Tjällmo (Selin Mikael).

 - Teanie var stark och rejäl. Det löste sig perfekt i början av loppet, och jag gjorde slag i saken och körde till spets och det gick ju bra sammanfattade Björn Goop efter loppet.
 - Bat Marke kändes jättebra och öppnade också bra i starten. Han fick värsta hotet utvändigt och sedan blev det ju enkelt på upploppet. Det var första gången jag körde hästarna avslutade Björn.

Tränaren Mikael Selin sammanfattade kvällen.
 - En bra kväll. Teanie gick upp i startprissumman 249.500 kr, så han får nog prova på STL klass II på Örebrotravet 30 april.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*