Ungt och gammalt på Mantorp
Jonathan Bardun vann bland annat det avslutande loppet med Beautiful Magic. Stoet tränas av pappan Claes Svensson och ägs av farfar Pehr Svensson. Foto: Magnus Strömsten

Ungt och gammalt på Mantorp

Det var stor blandning på åldrar vid gårdagens breddlopp. Två aktiva stack ut mest. 21-årige Jonathan Bardun (bilden) som tog karriärens första dubbelseger med La Lotteria och Beautiful Magic. Den förstnämnda hästen tränas av 70-årige Örebrotränaren Mats Karlsson som också vann med Anywherewithyoulou.

En gamling som är ”still going strong” är 70-årige proffset Mats Karlsson från Örebro. Igår gästade han med två hästar, båda fallna efter hans en gång i tiden så framgångsrike Lord Capar vilken tjänade nästan 5 miljoner. Det slutade med seger för både Anywherewithyoulou och La Lotteria. Segerreceptet som körsvennerna Juhani Partanen och Jonathan Bardun använde var ledning från start till mål.

Första dubbelsegern
Unge Jonathan Bardun är en kusktalang utöver det vanliga. Han nöjde sig inte med en seger utan vann även det sista loppet med nyförvärvet Beautiful Magic. Direkt stack stoet till ledningen och på lätta ben gled hon undan i spurten. Stolt tränare till hästen är pappa Claes Svensson och ännu stoltare är farfar Pehr Svensson som äger Beautiful Magic.
Segrarna var Jonathans 20:e och 21:a i karriären. Dubbelsegern var den första i hans karriär.

Lövdal segrade igen
En lärling som tar för sig alltmer är Andreas Lövdal. Igår vann han årets 14:e seger med överraskningen Guiseppe Boko i den avslutande V5-avdelningen. 25-åringen är född i Norge, men har nu i ganska många år varit verksam hos olika proffstränare i Sverige. Sin dagliga gärning gör Andreas Lövdal hos Timo Nurmos och det verkar som han snappat upp en hel del av sin framgångsrike arbetsgivare.
Segern med Guiseppe Boko togs efter en invändig löpning. Det började i tredjepar invändigt, men när 1.300 meter återstod kom Andreas Lövdal fram med sin häst i rygg på ledande skrällen Prince F.P.Romsås. Ledarduon hade hållit rena rama Elitloppstempot första varvet som travade efter 1.11. I det läget fanns nog inga segerförhoppningar hos Andreas utan risken var uppenbar att hans häst skulle fastnade bakom trötta hästar. Men Prince F.P.Romsås höll heroiskt och kunde ryckte undan vid upploppets början och då öppnade det sig för Guiseppe Boko som satte nosen först på linjen.

Tomas Thell / Roger Elebring

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*