Ung Selin-trio debuterar i kväll
Bilden från 2006 med Christel Berntsson med Hilma i knät, Mikael Selin har Isak i famnen. I kväll gör Hilma och Isak debut i sulkyn. Foto: TR Bild.

Ung Selin-trio debuterar i kväll

Årets kör- och montéutbildning slutfördes nyligen på Mantorp Hästsportarena. Nu börjar dom nya kuskarna att visa upp sig på travovalen. I kväll debuterar en syskonskara från Tjällmo i Eskilstuna. Hilma (född 2003), Isak (född 2005) och Noah Selin som fyllde 16 år i april.  

Totalt var det nio deltagare i kursen, varav fem helt nya inom travsporten.
Fyra av dem, var deltagare i sulkykursen och är födda på 2000-talet. Dessutom fyra körsvenner som kompletterade upp en tidigare licens. Den enda deltagaren i montégrenen är ny inom travet. Deltagarförteckning finns nedan.

Syskonskaran Hilma, Isak och Noah Selin har med sig mamma Christel Berntsson till Eskilstuna i kväll. Samtliga fyra kör varsin häst i olika lopp. Det blir säkert en oförglömlig kväll.

Noah Selin som är 16 år får hålla till i s k Juniorchans-lopp som köres i samband med breddloppstävlingar. I kvällens första lopp kör han formstarka Ace Of Marke från ett fjärdespår i volten. Totalt fem ungdomar under 18 år har gottgörelse med 20 m jämfört sju äldre körsvenner på distansen 2160 m.

Hilma är med i lopp 2, som är kvällens ”snabblopp”. Ett sprinterlopp stängt vid 1.350.000 kr. Hon drog ett innerspår bakom bilen med rutinerade Nettan Sånna som gör karriärens 116:e start. Det är endast sex deltagare i loppet och bl a startar C.R.Nobless från spår fyra med Matti Ruusunen i vagnen.

I lopp 5 är det tänkt att ”morsan ska visa hur det går till” när Christel kör Kenwood från spår två bakom bilen.

Avslutningsvis får Isak Selin chansen i lopp 8 bakom Diamond Marke. Ett tredjespår bakom bilen har förvandlats till ett andraspår efter strykning. Även nr 10 Diamond Dream är struken vilket gör åtta startande i loppet. Bland konkurrenterna märks Joakim Wallin med egentränade October Skies från ett femtespår bakom bilen.

Deltagare som tog körlicens
Engla Johansson (född 2006)
Hilma Selin (född 2003)
Isak Selin (född 2005)
Noah Selin (född 2008)
Komplettering av:
Eva Andersson (född 1966)
Christian Hansson (född 1973)
Isabelle Källgren (född 2004)
Elisabeth Werner (född 1964)

Deltagaren som tog montélicens
Mari Östlund (född 1987)

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*