Ung och gammal fällde spelarna
Vinnare Mantorpsloppet 2023: Ägarrepresentanter, Jorma Kontio, Master Of Zon och Joakim Eskilsson. Foto: Magnus Strömsten.

Ung och gammal fällde spelarna

V64-omgången såg svårlöst ut inför tävlingarna igår på Mantorp Hästsportarena. Men det började väldigt favoritbetonat innan två skrällar segrade och fällde de flesta spelarna.

20-åriga Ellica Sandegren var en av gårdagens yngsta körsvenner. Men den orutinerade amatörtjejen skrämdes inte av toppkuskarna utan skrällde med 40-oddsaren Sundance D.E. efter en perfekt styrning i den femte V64-avdelningen. Ellica Sandegren kommer från en karriär inom ponnytravet och segern igår var hennes andra under året på åtta försök. Totalt har hon hittills kört in 118.500 kr med familjehästen Sundance D.E.
 - Jag testade för ledningen men nådde den inte. Turligt blev vi avlösta tidigt och fick andrapar utvändigt. Scenariot blev sedan bästa tänkbara och vi kunde köra rakt fram när hästen framför oss galopperade. Sundance D.E. är den enda hästen jag äger och tränar meddelade segerkusken efter målgång.
De här två avslutande överraskningarna gjorde att V64-värdet steg från 196 kr till 25.179 kr för sex rätt.

Fyller 70 år i augusti
50 år äldre än Ellica är Nordens segerrikaste körsven Jorma Kontio. Finländaren har kört 531 lopp under året, vunnit 60 segrar och kört in 7,5 milj. Segern igår med Master Of Zon var en typisk Kontio-styrning. Blixtsnabbt till ledningen och en perfekt tempobedömning. Höll sedan lätt undan före fantomspurtande hemmaekipaget Lozano di Quattro.   
 - Master of Zon var väldigt snabb första biten och en jättefin häst att köra. Jag ville prova och köra i ledningen. När svåraste konkurrenter låg längt bak i slutkurvan ryckte jag 250 kvar och Master of Zon höll farten starkt hela upploppet ned, berömde Jorma Kontio efter segern.

Första segern för amatör i Gusum
Det blev en hemmaseger vid gårdagens tävlingar och det var Handle With Care som imponerade vid sin seger med skickliga lärlingen Julia Nilsson i vagnen. Det sexåriga stoet svepte förbi konkurrenterna på sista långsidan och var helt överlägsen på fina segertiden 1.13,7a över medeldistans.
Tränare till Handle With Care är Ronny Wiggfalk från Gusum, men med ett tidigare förflutit på Gävletravet och Åbytravet. Stoet kom i Ronnys regi i slutet av förra året. Hittills har hon gjort nio starter och tjänat 83.500 kr. Segern igår var den första i nya regin, men troligen inte den sista.

Madame Wood hade fyra avkommor till start
En ovanlig händelse vid tävlingarna igår var att avelsstoet Madame Wood hade fyra avkommor till start, varav tre helsyskon. I kvällens första lopp debuterade treårige Woodman (e The Bank) för Ralf Karlstedt, dessvärre med ett galoppinslag. I loppet därefter möttes helsyskonen Gigant Wood (5 år) och Woodbank (6 år), bägge tränade av Joakim Wallin och båda travarna efter The Bank. I matchen mellan syskonen ”vann” Woodbank som kördes av Leif Millerud till en åttondeplats trots en galopp. I det avslutande loppet startade det sjuåriga stoet Mamsell Wood (e Infinitif) och Ralf Karlstedt nådde en sjätteplats. Uppfödare till samtliga hästar är Christer Persson i Linköping.   

Tomas Thell / Roger Elebring

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*