Tvååring segrade på 15-tid
Italienskfödda Chantal Jets tränare Stefan P Pettersson och ägare Per-Gunnar Svärd vid tidigare framgångar. Foto: TR Media/Kanal 75

Tvååring segrade på 15-tid

Chantal Jet som tränas av Stefan P Pettersson är den enda tvååringen på Mantorptravet som har startat i år. Igår på Åbytravet kom första segern i hennes tredje start. Segertiden blev strålande 1.15,5/1640 m! Chantal Jet ägs av Frackstad Lantbruksaktiebolag (Per-Gunnar Svärd på bilden).

Chantal Jet startade från ett springspår tillsammans med Magnus Jakobsson och duon fick en bra start och utmanade Bear Wind-P Nordström hårt om ledningen den första biten.
Jakobsson gav sig dock ganska omgående och tog rygg på Jägersrohästen.

Efter en öppning första halvvarvet på km.tiden 1.16,1 så gav sig fältet ut på slutrundan. Plötsligt galopperade ledaren och Chantal Jet fick överta taktpinnen cirka 800 m från mål.
Tempot hölls hela tiden runt 1.16-strecket och runt den sista kurvan ökade farten ytterligare.

Chantal Jet utmanades av flera hästar men hade inga problem att glida undan till en lätt seger på tiden 1.15,5. En sänkning från 1.16,5 som tvåa på Färjestad 12 oktober.

Redan i debuten på hemmaplan 21 september avslöjade det italienskfödda stoet fina fartresurser då hon efter en ”tappstart” reparerade snyggt i skymundan till en tredjeplats. Klockan visade då på 1.17,5/1500 m.

Ägare är Frackstad Lantbruksaktiebolag och Per-Gunnar Svärd ropade in hästen i Italien för ganska exakt år sedan.

Förstapriset uppgick nu till 50.000 kr och tre starter för Chantal Jet har inbringat 71.000 kr.

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*