Två vinnare i påskhelgen
Perfect Gede och Micael Stjernström vid en tidigare seger på Mantorptravet. Foto: Magnus Strömsten.

Två vinnare i påskhelgen

Som vanligt hade påskhelgen, ett stort utbud av travtävlingar. Mp-hästarna fanns med på fyra banor och flest deltagare var det vid långfredagens tävlingar i Eskilstuna, där tolv ekipage provade lyckan. Där noterades också två segrar genom Christer Johansson-tränade Perfect Gede samt Stefan P Pettersson-tränade Upontop.

Åttaårige Perfect Gede kördes av Micael Stjernström och efter en snabb öppning bakom bilen kunde ledningen erövras efter 200 m. I loppet deltog fyra Mp-hästar och hårt betrodda Zenzero Jet galopperade bort sina chanser direkt i starten från ett innerspår, med Anders Eriksson i vagnen.

Efter en snabb öppning, med 1.11,3 första 500 m dämpades farten rejält upp till varvning som skedde på km.tiden 1.16,0. På slutrundan plockades Jobie Storm ut utvändigt om ledaren varvid Mp-hästen C.R.Nobless kunde köras fram i rygg på ledaren.

På upploppet lättade Micael Stjernström på tömmarna och Perfect Gede sprintade undan till en mycket enkel seger på tiden 1.14,6a/2140 m. Där bakom fullföljde C.R.Nobless fint till andraplatsen på tiden 1.14,8a.

Förstapriset uppgick till 25.000 kr och tränare/ägare är Christer Johansson i Tranås.
För Micael Stjernström var det årets första kuskseger i hans 82:a start.

Senare under dagen vann också Upontop ett s k P21-lopp med Kim Eriksson i vagnen.
Up And Quick-stoet som vann i debuten som treåring, för drygt ett år sedan, har därefter gått segerlös i åtta starter.
Med flera oplaceringar i raden, och därmed under 500 startpoäng, hade Stefan P Pettersson hittat en lämplig uppgift.
Spårlottningen gav ett innerspår som också Kim Eriksson förvaltade på bästa vis. Efter lugna 1.20,0 första halvvarvet passerades också varvet på fortsatt lugna 1.19,5.

På slutvarvet höjde Kim självmant tempot och fältet splittrades upp. Joker Arriba som fanns i rygg på Upontop galopperade kort mitt i den sista kurvan. Istället blev det tilläggsstartande All Cash som hade ”gottat sig” i 2-par ytter som anföll och utgjorde den enda hotet.

Upontop gled dock undan obesvärat och vann loppet med tre längder på tiden 1.16,6/2140 m vilket var nytt rekord. Sista varvet avverkades på 1.14,5.
Stall Skål HB i Vimmerby äger det fyraåriga stoet.

Bland övriga framskjutna placeringar i helgen märks två andraplatser på Rommetravet i söndags.
Anna Baffel slutade tvåa i ett försök ingående i Diamantstort, knappt slagen av Jasmin Band. Andraplatsen belönades med 55.000 kr och stoet är i princip klart för final på Solvalla 30 maj.

Även Julia Andersson tog en andraplats i ett montélopp med Supreme Court. Nioåringen utmanade favoriten Under The Counter rejält på upploppet och var bara slagen med en halv längd. Här erhölls 15.000 kr som andrapris.

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*