Två Vaggerydsegrar
Back To Work, här vid seger på hemmaplan i fjol, på Vaggeryd körde Jakob Smith. Bild: Magnus Strömsten.

Två Vaggerydsegrar

Vid gårdagens breddloppstävlingar i Vaggeryd noterades två segrar till Mantorp. Dels genom Mikael Karlsson-tränade Triton Pride som segrade med Linda Karlsson i sadeln. Även Kenneth Smith noterade en tränarseger, då sonen Jakob Smith vann med Back To Work (bilden).

Åttaåringen Triton Pride gjorde debut i Mikael Karlssons regi. Hästen har tidigare varit i träning på Rommetravet och har delägts av Håkan Görgensson i Rimforsa i olika konstellationer.
Sedan i början av mars har hästen funnits i Karlssons regi och nu var det dags för en comeback i ett montélopp där Linda Karlsson startade från ett innerspår i volten.

Via en mycket snabb start tog hon hand om befälet, men fick genast Taittinger-Malin Kullberg utvändigt om sig. Efter ca 600 m valde Linda Karlsson att släppa ledningen och tätduon kom upp till varvning på km-tiden 1.16,4. Dessa två var långt före övriga i det skedet.

På slutvarvet minskade avståndet ned till förföljarna. Linda Karlsson attackerade ledaren och tog tillbaka spetspositionen ca 600 m före mål.
Upploppet ned närmade sig Moonlight Lini-C Fagerberg och på mållinjen var det svårt att se vem som vann. Ett huvud skiljde till Mp-hästens fördel.

Den väl förberedda hästen segrade på 1.17,6/2140 m och oddset hos ATG var höga 45,12 som vinnare.
Förstapriset var 10.000 kr och Triton Pride ägs av Effimeter AB i Linköping.

Tävlingsdagen avslutades med att Kenneth Smith-tränade Back To Work spetsvann imponerande. Med tränarsonen Jakob i vagnen, till vardags lärling hos Björn Goop, spetsade hästen i en snabb öppning och halvvarvet öppnades på 1.11,2. Upp till varvning fick hästen löpa på i fin stil och varvspasseringen blev 1.13,8.

I slutsvängen gjorde Jakob ett litet ryck och ”hängde av” Yard-V Karlsson som hade skuggat ledaren.
Back To Work drygade ut försprånget och vann till slut loppet med fem längder på nya rekordet 1.13,6a/1640 m.

Detta var årets första seger för Back To Work i dennes sjätte start. I fjol under debutsäsongen togs också en seger, då på åtta försök.
För både Jakob och Kenneth Smith var det årets första viktoria. Förstapriset var även här 10.000 kr och hästen delägs av Tommy Forsell och Klas-Jöran Dahlén (som man kan se jubla vid mållinjen i loppreprisen på ATG Live)!

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*