Två Lindes-segrar
Färjestadskusken Andreas Andersson gör tummen upp efter seger i Lindesberg med Brown Sugar Frost. Bild: Kurt Einevåg.

Två Lindes-segrar

Mantorphästarna Boira V.W. och Brown Sugar Frost har tagit varsin seger i Lindesberg under månaden. Först ut var Tobias J Gustafsson-tränade Boira V.W. som segrade 10 juli. Åtta dagar senare vann även Roger Pettersson-tränade Brown Sugar Frost (bilden).

Boira V.W. deltog i ett breddlopp och tränaren Tobias J Gustafsson valde att sätta upp Markus Linryd på det sexåriga stoet.

Efter att ha avvaktat i en position i 4-par ytter, så anföll ekipaget i tredjespår när 1300 m återstod. Kort därefter nåddes dödenspositionen utvändigt om ledande Marsha-Carl Philip Lindblom. På slutvarvet bevakade Linryd sin position och det kom inga snabba attacker bakifrån. I en ganska tempofattig avslutning räckte det med 1.18 sista 500 m för att koppla greppet på ledaren och förpassa smygkörda Lady D.Brew-C-E Lindblom till andraplatsen. Segertiden blev 1.17,1a/2140 m.
Förstapriset uppgick till 10.000 kr och stoet ägs av Easy K.B. i Uppsala.

Detta var Boira V.W.’s tredje seger i karriären, varav den första i Mp-regi. Tobias J Gustafsson tog därmed sin första tränarseger sedan han etablerade sig på Mantorp i september i fjol. Drygt 20 hästar har funnits på träningslistan större delen av tiden, men nästan enbart unghästar. Boira V.W. är en av tre starthästar i stallet.

Vid tävlingsdagen därefter på Lindesberg hämtades åter en seger till Mantorp. Nu genom Roger Pettersson-tränade Brown Sugar Frost som därmed tog andra segern på senaste tre starterna.
Lånekusken Andreas Andersson från Färjestad, som ersatte Magnus S Karlsson, var med och körde om ledningen initialt mot Jocke Thå-A Ljungman.
Efter ett smyglopp bakom ledaren kom luckan som på beställning vid upploppets början och på pigga hovar spurtade den femårige valacken till vinst på tiden 1.16,4/2140 m.
Här uppgick förstapriset till 20.000 kr och hästen ägs av Jörgen Håkansson och Roger Pettersson.

Segern var även här hästens tredje i karriären och Brown Sugar Frost har gjort en start färre (17 st) jämfört med Boira V.W.
För tränaren Roger Pettersson var det årets tredje seger i dennes 33:e start. Förutom segrarna har även tre andra- och tredjeplatser tagits också.

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*