Trippel till Hans Crebas
Axevallatränaren Hans Crebas satt upp bakom tre av lunchtravets vinnare. Den som imponerade mest var stoet Feline Burgerheide. Foto: Magnus Strömsten.

Trippel till Hans Crebas

För ganska exakt tre år sedan flyttade Hans Crebas sina bopålar från Kalmar till Axevalla travbana. Igår vid Mantorp Hästsportarenas lunchtävlingar vann han tre av de nio loppen. Mest imponerade Feline Burgerheide (bilden).

En helt fantastisk prestation svarade hans tyska nyförvärv Feline Burgerheide för vid sin seger. Det femåriga stoet hamnade illa till inledningsvis i tredjespår. Närmare innerspåret kom hon inte förrän i slutsvängen när Hans Crebas sto nådde fram utvändigt ledaren. Trots det omöjliga loppet hade Feline Burgerheide kraft och mod att avgöra till sin tredje raka seger hos sin nye tränare.
 - Det var en makalös prestation. Jag ville inte backa inledningsvis och det var bara att fortsätta i tredjespår och en bit var vi även ute i fjärdespår. Feline Burgerheide är en riktigt bra häst och jag är väldigt imponerad av henne, berömde Hans Crebas efter uppvisningen i den första V4-avdelningen.  

Vann karriärens andra segern
Hans Crebas andra dagsseger var med andrahandsfavoriten Tasherit. Här gavs stoet en löpning i fjärdepar utvändigt. In på sista långsidan attackerade ekipaget och fick kort senare rygg att följa ända in mot upploppet. Då kastade Hans Crebas loss Tasherit som säkert plockade ned ledande favoriten Whispering Hills och Björn Goop.
 - Konstigt nog har Tasherit bara vunnit en seger innan, trots att hon nästan alltid gör goda prestationer. Ofta har jag framgång vid mina besök i Mantorp, tyckte Hans Crebas efter andra dagssegern.
Tredje dagsseger kom i det nionde loppet där Hans Crebas styrde in Attackbollen G.G. till första triumfen i den 59:e starten.

18-åring vann andra segern
Viktor Blücher är en nykomling inom travet med licens på Jägersro. Bakom familjehästen Mae Luiza F. gjorde 18-åringen inget misstag. Efter ett lopp i andrapar utvändigt hade stoet de bästa krafterna över upploppet.
 - I fem starter har jag kört henne. Felfri har hon två segrar och en andraplats, så det är en bra häst, ansåg den glade segerkusken.

Björn Goop startade åtta hästar – vann två lopp
Trots att det bara var lunchtrav så gästade Björn Goop med ett lass hästar. Två segrar blev det. Först spetsade treåringen Gatling i treåringsloppet och var sedan outstanding. I loppet efter ledde fyraårige Ove Palema från start till mål.

Tomas Thell / Roger Elebring

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*