Trippel för systrar
Micael Stjernström-tränade North Star Navi var en av två hästar som Linda Sedström segrade med. Systern Anna tog en seger också. Foto: Magnus Strömsten.

Trippel för systrar

Systrarna Linda och Anna Sedström är etablerade travkuskar sedan många år. Vid lördagens breddtävlingar på Mantorp Hästsportarena tog de tillsammans en trippelseger med Balder Face, North Star Navi (bilden) och Chicandquick.

Linda Sedström är den av de två som kör flest lopp och kännetecknas av att vara en jämn körsven. Årets 205 starter har gett 22 segrar, 15 andra- och 22 tredjeplatser. Körhänder har Linda för det är sällan hon kör galopp när hon sitter upp bakom. Lillasyster Anna är inte lika flitig i sulkyn, men hon verkar ha samma talang att kunna hålla hästar i rätt gångart.
Första segern igår kom bakom Balder Face som debuterade för Axevallatränaren Sofia Aronsson. Trots en löpning utvändigt ledaren tog duon över taktpinnen halvvarvet från mål och vann överlägset.

Hemmaekipage segrade i comeback
Lindas andra seger var tillsammans med North Star Navi som tränas av hemmatränaren Micael Stjernström. Vinnaren tog ledningen för att tidigt släppa ledningen till favoriten In Love Silas. In mot slutsvängen kom luckan för North Star Navi och mitt på upploppet var segergreppet kopplat.
-Hästen hade varit borta ett tag så jag ville ge honom ett snällt lopp. Luckan kom perfekt i stallsvängen. North Star Navi går starkt sista 500 och gör en riktigt bra insats, berömde segerkusken.
Anna Sedströms seger togs efter det berömde klyschan ”spets och slut”. Chicandquick följde startbilen inledningsvis. I slutsvängen tackade man för sällskapet och vann överlägset.
 - Planen var att ta ledningen och köra i den positionen. Idag var hon riktigt stark och bra, tyckte Anna Sedström efter målgång.

Still going strong
75 år är amatören Håkan B Johansson från Vegby en bit på sidan om Ulricehamn. Hans mest kända häst var 1987-års Derbyvinnare Atom Knight som kom till Håkan som sjuåring och hade en stora framgångar.
I lördags gästade han med två ekipage och vann med båda. Segerrecept för både Baron Vox och Ekås Zalming var en snabb attack på sista långsidan och segergrepp kopplat redan i slutsvängen.

Två hemmavinnare
Det blev även en andra hemmaseger. Den svarade Jakob Smith för bakom favoritspelade familjehästen Speedy Star Vicane. Valacken kördes i rygg på ledaren och luckan kom redan 600 meter från mål. Men Jakob kunde sedan rutinerat vänta med i attacken till 300 meter från mål och över upploppet var hemmahästen starkast.
 - Jag var spänd på om han skulle klara starten för hästen har haft ett dåligt självförtroende. I slutsvängen fundera jag på att sätta in attacken men tänkte samtidigt att han får inte galopperade. Blev ändå sugen och hästen kändes så säker och livet leker för honom just nu, berättade Jakob Smith efter sin fjärde årsseger.

Tomas Thell / Roger Elebring.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*