Tre vinnare i söndags

Det tävlades på flera banor i söndags. Vinnare från Mantorp fanns på Axevalla och Kalmartravet. På Axevalla segrade Stefan P Petterssons Hall Of Am (bilden), Jesper Hedqvists It Ain’t Me och på Kalmartravet vann återigen Symphonic Joker med Jesper Ljungeskog i vagnen.

Axevalla kör några test inför dom fyraåriga stonas stora drabbning i juli. I söndags var det dags för årets andra test och segern gick alltså till Mantorps Hall Of Am, tränad av Stefan P Pettersson.
Det fyraåriga stoet började karriären i USA hos Marcus M Melander och tvååringssäsongen inbringade nästan 800.000 kr på sex starter. Treårssäsongen i USA blev sämre, fyra starter gav drygt 21.000 kr och hon togs hem till Sverige och Stefan P Pettersson i augusti.
Även här i Sverige ”häxade” det i tre starter som gav en tredjeplats som bäst.

Efter galoppmisslyckandet i årsdebuten på Åby i ett uttagningslopp till Drottning Silvias Pokal har det gått bättre. Två segrar och ett andrapris är facit i dom tre senaste starterna.
På Axevalla serverade körande Magnus A Djuse stoet ett smyglopp som tvåa-trea i andraspår. När ca 700 m återstod avlossade Djuse stoets speed och via 1.07-tempo flög hon fram till ledarinnan och pressade hårt runt sista kurvan.
I början av upploppet kunde Hall Of Am överta ledningen och upploppet satt Magnus A Djuse mest och finåkte till en plättlätt seger på tiden 1.15,2a/2640 m.
Förstapriset var 75.000 kr och Stall Courant AB äger Muscle Hill-dottern.
Uttagningsloppen till Stochampionatet avgörs fredag 16 juli och nu nämns Hall Of Am som en av favoriterna till slutsegern.

Lekstuga för It Ain't Me
Loppet därefter gick också till Mantorp genom Jesper Hedqvists It Ain’t Me, som kördes av Mikael J Andersson.
Detta fyraåriga sto efter Raja Mirchi-Electrolite tog enkelt hand om ledningen och tilläts öppna första halvvarvet på lugna 1.15. Varvning skedde på ännu mer behagliga tiden 1.16,6.
Runt slutsvängen höjdes förstås tempo men åt Mp-hästen fanns inget att göra.
Stoet gick enkelt undan till seger med två längder före Helacs Theluji-M Hultman som skuggat ledaren hela loppet.
Bra spurt till tredjeplatsen kom från köpositionerade Mr Kindic-A Svanstedt.
Segertiden blev 1.15,1a/1640 m och förstapriset uppgick till 25.000 kr. Ägare är Jesper Hedqvist m flera och han är även uppfödare tillsammans med Magnus Johnson.

Jesper och Jokern igen
På Kalmartravet deltog Jesper Ljungeskog i ett Juniorchansen-lopp tillsammans med Per K Eriksson-tränade Symphonic Joker.
Andra raka togs via en resolut körning av unge Ljungeskog. I startrusningen erövrades ledningen mot Alex Persson och Filip Winner.
När denne gick ut i andraspår ur den första kurvan och pressade för ledningen, så avvisades attacken. 1.11,5 första 500 m följdes upp av varvspassering på tuffa 1.14,6. På slutrundan kunde ingen av förföljarna förbättra sina positioner utan loppet blev en duell mellan Ljungeskog och Persson.
Mp-hästen drog det längsta strået och segrade på med en halv längd på tiden 1.14,2a/2140 m. Samma tid för måltvåan och en riktigt bra spurt till tredjeplatsen noterades av Carlos Stephanie-L Nimåker.
Paret Per Rodert & Christina Nilsson som både är uppfödare och ägare kunde räkna in ett förstapris på 25.000 kr.

Image
Image

MANTORP ARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.