Tre segrar under tisdagen
Andra raka på Örebrotravet för Jesper Hedqvist-tränade McGarret och Micke J. Foto: Foto Tarzan

Tre segrar under tisdagen

Tisdagens trav i Örebro och Axevalla blev framgångsrika för Mp-hästarna. Två segrar på lunchen i Örebro genom Jesper Hedqvists McGarret (bilden) och Jan Gustavssons Bandit Frontline, följdes upp av en seger för Joakim Wallins Akbar senare under kvällen.

Bandit Frontline är en ny bekantskap för travåskådarna. Amatörtränaren Jan Gustavsson köpte hästen tillsammans med sambon Linda Strandberg i april i fjol och hästen kom i träning fem månader senare.
Efter ett väl genomfört kvallopp på Örebrotravet 14 januari var det dags för debutlopp igår. Ulf Ohlsson som kvalade in hästen körde igen och startspåret blev utmärkta innerspåret i första ledet.
Bandit Frontline öppnade snabbt till ledningen och fick efter första 500 m på 1.18,1 dämpa farten till 1.20,5 första kilometern.
Tempot var för långsamt för duon On Light Jäger-T Jansson och Mercenary-K Haugstad som bägge avancerade från kön 1200 m kvar och kort därefter tog dödens respektive 2-par ytter.
På bortre långsidan lämnade dessa tre hästar övriga fältet och i en rivig 13-avslutning sista 500 m sträckte Mp-hästen på sig snyggt och vann loppet säkert.
Segertiden blev snygga 1.17,5/2140 m och förstapriset uppgick till 25.000 kr.

Snart 53-årige Jan Gustavsson som klev in i travsporten 2016 har gjort en raketkarriär. Elva segrar har tagits på 89 starter med hästarna Bandit Frontline, Jesper Sånna och Leonas Sami. I prispengar har det blivit 828.450 kr. Drygt 9.300 kr/start.

McGarret imponerade stort
Jesper Hedqvists McGarret jagade andra raka segern på Örebrotravet och hästen gjorde inte anhängarna besvikna. På grund av fyra strykningar i loppet förbyttes ett jobbigt åttondespår till spår fyra bakom bilen.
Körande Mikael J Andersson var med på noterna och efter 200 m återfanns den sexårige valacken i ledningen.
Värsta hotet Volare Gar kördes fram snett utvändigt om ledaren av Erik Adielsson och de båda topptravarna öppnade första 500 m på 1.10,2 följt av 1.11,8 första kilometern! Upp till 1500 m kom duon på fortsatt snabba 1.12.3.
I slutsvängen anslöt även Kenneth Haugstad med smygkörda Concrete Dee och när ekipaget fick luckan som på beställning 200 m kvar, blev McGarret återigen synad.
Jesper Hedqvists sexåring sträckte på sig snyggt och vann imponerande på topptiden 1.13,6a/2140 m! Förstapriset var även här 25.000 kr och hästen ägs av Orion Byggnads AB & Hanna Hedqvist.
 - Det var sjukt imponerande tycker jag. Nu kan det bli start på hemmaplan 20 februari vid STL-tävlingarna. Både ett stayerlopp och bronsdivisionen är aktuella meddelar en nöjd Jesper Hedqvist.

Akbar helt överlägsen
Joakim Wallin for till Axevalla under kvällen och startade Akbar i kvällens sista lopp, ett P21-lopp med 15.000 kr till vinnaren.
Från ett åttondespår brakade ekipaget till ledningen för Joakim Wallin och öppningen blev moderata 1.16,4. Upp till varvning kom fältet blygsamma 1.19.
På slutrundan lättade Jocke lite på tömmarna och Akbar svarade direkt med att skaffa sig några längders ledning.
När 1500 m passerades på 1.18,1 ledde Mp-hästen med tre-fyra längder och resten av loppet blev en lång segerdefilering.
Segertiden blev till slut 1.17,4a/2140 m och måltvåan Vångs Enok noterades för 1.18,7a. Alltså slagen med knappt 40 m!
Akbar som ägs av Torvinge Bygg & Förvaltning HB har nu en startprissumma 146.600 kr. Är en av två starthästar hos Wallin, som numera har mest unghästar i träning. Detta var Wallins första start för året.

Stoet Goodwill Pellini gick nyligen ur träning hos Joakim Wallin, då hon förbereds för avel och betäckning med Maharajah.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*