Tre segrar på sju starter - nu SM-final

Stefan P Pettersson har haft en bra start på oktober. På sju starter, varav sex i Sverige, har det blivit tre segrar och idag väntar en SM-final på Åbytravet. Johanna Lind kör Leon Zon i Dam-SM.

Första starten i oktober gjordes förra fredagen på Kalmartravet och det var just Johanna Lind som fick chansen bakom Legend Le Soleil.
Efter en kort galopp i startögonblicket hamnade ekipaget i kön och Johanna blev dessutom utknuffad i tredjespår runt den första kurvan.
Efter att ha vilat en bit i 2-par ytter attackerade Mp-hästen i spåren i slutkurvan. Legend Le Soleil kopplade grepp tidigt och sträckte även på sig snyggt sista biten då en smygkörd konkurrent dök upp. Segertiden blev nya rekordet 1.15,2a/1640 m och Bifirma Stall Mållinjen äger hästen.
 - Hästen är besvärlig den första biten bakom bilen. Johanna skötte det bra men hade otur med en konkurrent därefter. Nu fick vi vila en bit och han avgjorde säkert till slut.

På Färjestad i tisdags segrade Ibrahimovic Sisu i dennes tredje start i karriären. Även här var det en rörig start då Magnus A Djuse hamnade bakom ett flertal galopperande konkurrenter.
Trots det hamnade ekipaget bra till i en position i 2-par ytter.
På slutrundan anföll den storvuxna treåringen i spåren och han kunde i ett tidigt skede överta ledningen. I ensam majestät skar han mållinjen som etta, hela åtta längder före storskrällen Cantina V.W. körd av Tobias J Gustafsson.
Segertiden för Ibrahimovic Sisu blev 1.17,2/2140 m och ägare är Frackstad Lantbruksaktiebolag.
 - Det var en skön seger efter två missar. Han är inte så startsnabb men nu var det mycket strul framför.
 - När Magnus gav marschordern så gick hästen oerhört fort en bit och rundade till spets. Han vann lätt okörd med åtta längder men det finns fortfarande en del att slipa på i aktionen.

Tredje segern kom genom Hipster Am i ett V86-lopp på Solvalla i onsdags. Den snabbfotade fyraåringen startade för första gången i Sverige med ett bakspår bakom bilen, men det var inget som bekom hästen.
Efter en löpning i 3-par ytter lyftes hästen för attack 700 m kvar och på ”ett par steg” fanns han utvändigt om ledaren inför slutspurten.
Körande Stefan Persson lät hästen vinna avstannande på tiden 1.12,3a/1640 m. Cambria med Tomas Dalborg var tvåa bakom vinnaren före en tapper Symphonic Joker (Per K Eriksson tränar) som slutade trea från dödens med Tobias J Gustafsson som körsven.
Förstapriset var 60.000 kr. Stall Courant AB, Stockholm äger fyraåringen.
 - Det var också en rolig seger förstås. Speciellt eftersom många journalister inte trodde hästen skulle fungera bakifrån.
 - Stefan Persson tryckte på gasen på sista bortre och hade koll på ledaren runt slutsvängen. Han vann avstannande summerar Stefan.

Idag lördag är Stefan P Pettersson på väg till Åbytravet med Leon Zon. Hästen skall deltaga i Dam-SM tillsammans med Johanna Lind.
Spårlottningen gav ekipaget ett skönt innerspår. Även om hästen inte är så startsnabb så borgar det säkert för en skön resa till Åbys upplopp, som bekant har open stretch-spår!

 - Leon är inte så startsnabb men vi hoppas på många konkurrenter i andraspår och att vi kan få 3-par inner eller något liknande. Han går alltid bra till slut och kanske kan dyka upp där framme i ett jämnt fält avslutar Stefan.

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.