Oskar vinner enkelt med Jori Boko.
Oskar vinner enkelt med Jori Boko.

Tokbra stallform hos Oskar

Hemmatränaren Oskar Svanberg har rivstartat året. Igår började Oskar dagen med att starta två hästar på Färjestad vilket resulterade i en seger och ett andrapris. Senare under kvällen kom ytterligare en seger, nu på hemmaplan. Årets fem starter för stallets hästar har givit tre segrar eller 60%!

Till Karlstad åkte Oskar med femåringarna Jas och Catwalk Ima. Bägge med tio starter gjorda under 2019 och med en seger för båda hästarna på dessa starter.

Jas var först ut och han flög till ledningen i sitt lopp. Efter ca 400 m släppte Oskar till loppets storfavorit Elrond som kördes av Kaj Widell. Dessa båda hästar öppnade första 500 m på 1.12,2 och det var ”gott om luft” ned till övriga hästar.

Det hårda tempo i täten hölls uppe länge i loppet och 2000 m passerades på 1.16,1. Då hade förföljarna fått kontakt och Jas satt fastlåst i rygg på Elrond, som hade stora problem att freda sig mot Alfredo Sauce runt slutkurvan.

När Alfredo Sauce galopperade för Kim Eriksson i början av upploppet stördes flera ekipage och Cadillac Dimanche och Carl Johan Jepson kopplade greppet på ledaren istället. Cirka 100 m innan mål fick Jas nästan fritt mellan hästar och först kort före mål kunde Oskar köra för fullt och han fick nöja sig med andrapriset, värt 12.500 kr.

Loppet därefter och dagens sista, var mer odramatiskt. Åtta hästar till start och Catwalk Ima var en fem hästar på distansen 2160 m. Även här blev det en duell mellan Jepson och Svanberg, dock av det lugnare slaget.

Oskar gled fram utvändigt om ledande Jepson-hästen Sweet Zoey och efter ett inledningsvarv på 1.20,4 blev det bättre fart på tillställningen på slutvarvet.

Efter ”massage” hela slutvarvet kopplade Catwalk Ima greppet ca 100 m före mål och kunde vinna enkelt på tiden 1.16,6/2160 m. Detta efter ett avslutningsvarv nedåt 1.14,5. Segern belönades med 25.000 kr.

Oskar var förstås nöjd efter segern, men inte över andraplatsen!
- Nej, det kändes som vi hade vunnit enkelt om Jepson hade hållit sitt tredjespår hela upploppet ned. Hästen kändes dock toppfin och oförbrukad över linjen.

- Catwalk Ima hade ju en lite lättare uppgift inför ett V75 Champions-lopp på Åbytravet 1 februari. En ruggigt bra häst som jag hade årgångsloppstankar om i början av karriären. Hon hade mycket sparat vid vinsten på Axevalla nyårsafton. Idag kändes hon lite ”slak” på sista bortre men hon tog ju ned Jepsons häst, som också var bra, enkelt sista biten.

Tre startande blev bara Jori Boko

Efter Karlstad väntade som sagt tävlingar på hemmaplan, där Oskar sent tvingades stryka duon Joel Di Quattro och Cassius Ima för halsbesvär. Återstod gjorde fyraåringen Jori Boko, som likt Catwalk Ima grejade andra raka segern. Detta efter ledningen större delen av loppet.

Runt den sista kurvan satt Oskar mest och kikade bakåt för att kolla in konkurrenterna. High On Life från rygg på ledaren var den som följde bäst upploppet ned.

- Ja precis, jag lät hästen sträcka ut den sista biten då jag petade på han och detta var långt ifrån botten för hans del. Jag trodde vi hade tokform i stallet, men ändå inte, eftersom halsbesvären på en del hästar finns kvar fortfarande avrundade Oskar Svanberg.

Segertiden för Jori Boko blev nya rekordet 1.16,3a/1640 m och ägarna Stall Reducto HB i Vimmerby erhöll 25.000 kr.

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

ANNONS

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*