Teanie vann ett montélopp
Teanie och Viktoria Berntsson spurtar snyggt till seger i ett montélopp, före My Sea-I Aho. Foto: Örebrotravet.

Teanie vann ett montélopp

Den storvuxna travaren Teanie är inne på sin sjätte säsong på ovalen. I onsdags kom årets första seger och den togs i ett montélopp på Örebrotravet. Tränaren Mikael Selin anlitade Viktoria Berntsson som red snyggt till seger på 1.15,7/2180 m.  

Endast åtta ekipage kom start till i montéloppet och dessa hästar var utspridda på tre olika distanser. Två på grunddistansen, fyra på 2160 m och två längst bak på distansen 2180 m.

I startrusningen var hästarna från 2160 m snabbast iväg och Dante Frontline med ryttaren Sofia Adolfsson återfanns i spets efter ca 150 m. Teanie fick omgående ett bra läge i 3-par ytter.

Efter drygt ett halvvarv pressade sig Zmarta Tim till ledning för Emilia Leo och första varvet öppnades på km.tiden 1.17,2. På slutrundan pressade Gingras upp farten tillsammans med ryttaren Madelen Berås. Där bakom fanns hela tiden en avvaktande Viktoria Berntsson med Teanie.
Vid ingången till slutkurvan bröt Gingras ut ett spår varvid Viktoria Berntsson kunde rida rakt fram mellan hästar till positionen snett utvändigt om ledande Zmarta Tim.
Runt slutsvängen hade Viktoria full koll på konkurrenterna närmast, ledande Zmarta Tim och My Sea-Iina Aho.

Upploppet ned kopplades ett grepp och Teanie kunde vinna loppet på ett enkelt sätt via 1.15,7/2180 m, knappt en längd före en bra avslutande My Sea.

Detta var Teanies andra start i monté. 49 starter har gjorts i sulky och dessa har inbringat sju segrar och 468.100 kr i prispengar.
Redan i montédebuten på hemmaplan 6 maj signalerade Teanie att han trivs i montégrenen. Då fastnade ekipaget med gott om krafter sparade som femma i mål på 1.16,1a/2140 m.

Nu var förstapriset 10.000 kr i detta breddlopp. Det återstår nu att se hur åttaåringen klarar sig i tuffare omgivning framöver.
Segern var Mikael Selins nionde tränarseger för året, varav den fjärde under juni. Han var därmed segerrikaste Mp-tränare under månaden. 672.200 kr har stallets hästar sprungit t o m 1 juli.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*