Tävlingarna 3 juni ställs in.

Tävlingarna 3 juni ställs in.

Virussjukdomen EHV-1, neurologisk form, finns konstaterad hos två av våra skolhästar på travskolan. Detta gör att tävlingarna den 3 juni ställs in i samråd med Svensk Travsport på grund av smittorisk. Samtliga biljetter inför dagen betalas tillbaka och tävlingarna övertas av Sundbyholm i Eskilstuna. Vi kommer att skicka ut ett mejl med mer information.

Hela anläggningen stängs ner och det är inte tillåtet för utomstående att komma in för träning eller för tränare som har hästar permanent på anläggningen att lämna den med hästarna. Vad gäller de uppstallade hästarnas säkerhet så bedöms den som stabil av behandlande veterinär förutsatt att hästarna inte varit i kontakt med skolhästarna, deras stallar och hagar. Tränare på anläggningen ombeds att ta temperaturen på sina hästar två gånger om dagen.

Samtliga skolhästar är isolerade i sina stall. Personalensom sköter skolans hästar har strikta smittskyddsrutiner och r inte mellan de olika faciliteterna utan grundlig desinfektion. Vi arbetar just nu hårt för att kunna flytta alla skolhästar till ett enskilt stall bort från anläggningen. Om du vet ett tomt stall så hör av dig till Linda på 070-2138252. Från det att hästarna är borta från anläggningen eller helt symptomfria gäller isoleringen i 3-4 veckor.

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*