Svanbergs Dixie Brodda tvåa i STL
Till höger på bilden sticker Dixie Brodda fram benen och nyper en andraplats bakom vinnande Is This Love. Andraplatsen var värd 75.000 kr. Foto: Malin Albinsson.

Svanbergs Dixie Brodda tvåa i STL

Oskar Svanberg har öppnat 2023 lovande och i lördags kom en meriterande andraplats i ett av dom sex STL Champions-loppen på Åbytravet. Lånekusken Per Lennartsson körde det fyraåriga stoet till en andraplats värd 75.000 kr.

Efter ett tufft fjolår verkar det äntligen ha vänt för Oskar Svanberg. Fyraåriga stoet Dixie Brodda är den hästen som har haft störst framgångar under 2023 med en seger, ett andrapris och en fjärdeplats på tre starter.

Dixie Brodda har travat in 111.800 kr i år på tre starter, av Oskar Svanbergs totala årssiffra på 169.600 kr.

Lördagens andraplats kom efter en löpning i rygg på ledande Is This Love större delen av loppet. Initialt prickade Per Lennartsson bra från ett springspår och det gjorde även Örjan Kihlström från innern med loppets favorit Is This Love.
Örjan brydde sig inte om att försvara ledningen efter ca 100 m utan han fick överta densamma efter 600 m.

Tempot första varvet var ganska lågt för klassen, i trakten av 1.17,5. På slutrundan blev det bättre fart på tillställningen då flera ekipage ville tävla om loppets förstapris på 150.000 kr. In Style tröttnade efter en attack i tredjespår när 1200 m återstod. Även utvändiga Zelma De Castella galopperade bort sina chanser i början av upploppet.
Dixie Brodda fick chansen på ”open stretch” i början av upploppet och hon fullföljde snyggt till en andraplats, en halv längd, bakom Is This Love som segrade på nya rekordet 1.15,8/2140 m.  
 
Körande Per Lennartsson hade en bra dag på Åbytravet. I dom sex STL Champions-loppen noterades han för en seger, fyra andraplatser och en oplacering vilket resulterade i en totalseger i kusktävlingen.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*