Strålande start på juni för Stefan

Stefan P Pettersson har firat stora framgångar under första veckan av juni månad. Den första juni segrade Comes With Age (bilden) i Eskilstuna och två dagar senare var det dags för Icone Am på Gävletravet. Av bara farten kom även en STL-seger på hemmaplan i lördags (se annan artikel).

Fyraåringen Comes With Age tog den fjärde segern i karriären på 16 försök. Två av segrarna har kommit med Kenneth Haugstad och duon är obesegrade tillsammans.
Bägge segrarna har även kommit i Eskilstuna och tidigare i år satte fyraåringen banrekord där med snabba 1.11,1a/1640 m.

Den här gången försvarade Zola Boko-avkomman ledningen från innerspåret och efter snabba 1.10,5 första halvvarvet dämpades farten till 1.15,9 första kilometern!
I slutsvängen blev det åter högre fart då loppets favorit Fighter-M B Svedberg som hade löpt utvändigt försökte utmana.
Comes With Age sprintade undan på pigga ben och vann loppet ohotad på 1.13,0a/1640 m. Detta efter kvicka 1.08,5 sista 500 m.

Ägaren Bifirma Stall Mållinjen äger och kunde räkna in ett förstapris på 30.000 kr. Comes With Age har därmed tjänat 246.500 kr i karriären. Väntar nu ett klass II-försök för hästen?

I torsdags var det lunchtrav på Gävletravet och redan i dagens första lopp var det medverkan av Team Björkhult med treåriga Icone Am!

 - Ja, vi fick åka hemifrån redan kl 05.00 och turen upp till Gävle gick på drygt fyra timmar.
 - Skönt att vi kunde vänta hemåt med en seger kommenterade Stefan efter loppet.

Svenskfödda treåringen Icone Am inledde karriären i USA och Muscle Hill-dottern gjorde nu tredje starten på svensk mark.
Torbjörn Jansson körde liksom på Solvalla i starten innan och från ett tredjespår bakom bilen bar det av till ledningen.
Efter öppningen 1.13,3 första 500 m dämpades farten här till 1.16,6 första kilometern.
Inför slutrundan avancerade Daniel Wäjersten fram utvändigt om Mp-hästen med loppets favorit Impala Am.
Dessa båda hästar skulle sedan göra upp om segern, trots försök av många hästar i spåren.
Icone Am såg länge helt ohotad ut, men den sista biten närmade sig Impala Am hastigt. Vid målgång skiljde endast en hals och segertiden skrevs till nya rekordet 1.14,7a/2140 m. Sista 500 m avverkades på snabba 1.12,8.

Förstapriset var 40.000 kr och Stall Courant AB äger treåringen som endast har 107.539 kr på kontot.
Som svenskfödd står hon kvar i treåringsloppen Breeders Crown, E3 och Oaks.

Image
Image

MANTORP ARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.