Storstallen dominerade helt
Till minnet av travtränaren Jörgen Axén körs årligen hans minneslopp. En imponerande vinnare var La Fille de Niky som tillsammans med sin tränare Mattias Djuse visade upp stora fartresurser. Foto: Magnus Strömsten.

Storstallen dominerade helt

Det var landets stortränare som dominerade helt vid gårdagens tävlingar på Mantorp Hästsportarena. Bäst lyckades Mattias Djuse som segrade i tre av loppen. Björn Goop tog två tränarsegrar.

Mattias Djuses tre segrar togs med Ava Garde, Jula Sunshine och La Fille de Niky. Den sistnämnda har en speciell historia, då La Fille de Niky’s moder Caterina Murino avled vid fölningen. Ett misslyckat försök gjordes med en amma, så till slut föddes hon upp med nappflaska av sin uppfödare och ägare Per-Olov Östmark.
 - Som tur var kunde jag samla ihop ett antal vänner som hjälpte mig med matningen. Det hade aldrig annars en person klarat. Därför blev La Fille de Niky väldigt speciell och tillmötesgående mot människor, berättade ägaren.
Igår placerade tränaren Mattias Djuse stoet i tredjepar utvändigt en bit bakom ledande favoriten Stan Getz A.T. 700 meter från mål kom anfallssignalen och efter en vass långsidan var hon snabbt framme hos favoriten. Greppet kopplades snabbt och över upploppet försvann La Fille de Niky undan till en lätt triumf.
 - Hon fick trava in sig för jag vet att min häst är väldigt snabb en bit. I slutsvängen kände jag att ledaren var slagen, berättade Mattias Djuse efter målgång.
Mattias Djuse har 119 hästar i träning.  

Från sista till första
163 hästar har Björn Goop i sina stallar. Två triumfer tog värmlänningen igår med J.H.Ellen och Hyannis Port. Den förstnämnda hamnade illa till från början och fick backas längst bak i fältet. 400 meter från mål var J.H.Ellen i kön bakom anfallande hästar. Kort senare lät Björn Goop sitt treårssto attackera och i en virvlande avslutning kopplades segergreppet i god tid innan mållinjen.
-Det blev lite ojämnt tempo och det gynnade oss därbak. Det var långt fram till Carl Johan Jepsons häst men min häst levererade en riktig raketspurt, berömde segerkusken.
Hyannis Port kunde spurtvinna, detta efter att täthästarna As Always Marke och Kendrick K.W. kört hårt mot varandra under loppets gång.

Har släppt handbromsen
I den fjärde V64-avdelningen hade Björn Goop en tredje seger på gaffeln. Med favoriten Timecatcher tog han hand om ledningen och fick bestämma tempot. Utvändigt lurade dock Västerbo M.A.S.H. och Peter Untersteiner som väntade med attacken in i det sista. I en ren speeduppgörelse var det hans häst som var snabbast.
 - Den här hästen har tidigare mest sprungit med handbromsen i. Men i de två senaste starterna har han börjat tycka det är kul. Jag fick ett bra svar när vi kom utmanade ledaren till slut, betygsatte Peter Untersteiner som med sonen Johan driver landets största stall med 166 hästar.

Segersäker i Mantorpsloppet
Petri Salmela är största tränaren i Boden med 80 hästar. Från hans stall blev Judge Dredd Sisu favoritspelad i 58:e upplagan av Mantorploppet. Körande Mika Forss körde tidigt fram utvändigt ledande skrällen Denzel Washington. Båda hästarna stred över upploppet men favoriten satte nosen först.
 - Judge Dredd Sisu vill tävla så dödspositionen passar honom. Det kändes klart i början av upploppet och jag var segersäker, avslöjade Mika Forss i segerintervjun.

Tomas Thell / Roger Elebring.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*