Storskräll av Pride Knight

På 43 starter i tidigare regi, ingen seger eller någon andraplats. Efter drygt en månads träning hos Mikael Karlsson skrällvann Pride Knight till 56 ggr pengarna på Axevalla! I sulkyn fanns Axevallakusken Hans Crebas.

Efter ett genomfört kvallopp i monté 25 oktober, var det tävlingspremiär på hemmaplan vid tävlingarna 8 november. Johan Carlfjord fick då med kort varsel ersätta tränaren Mikael Karlsson.
Pride Knight gjorde en klart godkänd insats i skymundan och slutade sjua på km.tiden 1.17,5a/2140 m.

I loppet på Axevalla startade den åttaårige Scarlet Knight-sonen från ett åttondespår på tillägg och ekipaget hamnade invändigt som fyra. Varvet kvar förbyttes positionen till 3-par ytter. I slutsvängen smög Pride Knight med i tredjespår i rygg på attackerande Olga Lock-J Henriksson.
Fyra hästar kämpade om segern sista biten in mot mål och längst ut i banan slog sig Pride Knight förbi konkurrenterna och segrade med en nos marginal, till 56 ggr pengarna hos ATG.

Segertiden blev nya rekordet 1.16,6/2160 m och förstapriset var 15.000 kr. Ägare är Louise P3 AB i Linköping och tränarens dotter Linda Karlsson är hästens skötare.


Är du förvånad över segern?
 - Både och, det såg inte så ljust ut i slutsvängen och jag trodde inte han skulle hinna fram till seger då.
 - Vi har gjort fixat till en del saker på han. Hovarna, ett tandläkarbesök, lite massage samt att vi har lagt om kosten. Han hade väl ca 50 kg övervikt på Mantorp och till Axevalla var han lite slankare. Det är fortfarande många kilo kvar…
 - Vi räknar med att kunna lätta han i balansen framöver och han främst köpt för att bli en passande montéhäst till mig framöver avrundar en nöjd Linda Karlsson.

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.