Storfavoriten höll men spelarna föll
En procent av V4-spelarna hade streckat T.Wall’s Karma igår vid Mantorps tävlingar. Men det brydde sig inte körande Roger Pettersson om utan satsade allt på ett kort och ledde hela vägen med sitt sto. Foto: Magnus Strömsten.

Storfavoriten höll men spelarna föll

När det handlar om V4 så brukar inte utdelningen sticka iväg när en storfavorit vinner sitt lopp. Men det skedde igår när Mantorp Hästsportarena hade lunchtävlingar. Storfavoriten var Dream Creation och den stora skrällen var T.Wall’s Karma körd av sin tränare Roger Pettersson (bilden).

Storfavoriten som höll var Dream Creation som lätt vann den tredje avdelningen efter att ha fått ett smörlopp i andrapar utvändigt. I slutsvängen gav tränaren Svante Ericsson anfallssignalen och på några steg var loppet avgjort. Dream Creation avväpnade det ledande stallskriket Being Jolly och försvann till en överlägsen triumf. Dream Creation är en norskfödd valack som jag tror har en hel del att hämta inom V75-spelet framöver. 
Det som fällde V4-spelarna var de två första vinnarna. Roc Star Joli var streckad bara på 3% av systemen. André Eklund placerade valacken i fjärdepar utvändigt och fick fin draghjälp på sista långsidan. Halvvarvet från mål attackerade duon men hade långt fram till ledande andrahandsfavoriten Harvard Student. Men redan 100 meter från mål såg man att Roc Star Joli skulle hinna ifatt ledaren.

Första men inte sista segern
Ännu mindre spelad var T.Wall’s Karma som segrade i den andra avdelningen. Det var förvånande då stoet svarat för två toppinsatser på slutet. Hemmatränaren Roger Pettersson satte allt på ett kort från sitt åttondespår bakom bilen. Trots den tuffa öppningen så hade T.Wall’s Karma inga problem alls att hålla undan före V5-spelets största favorit T.Wall’s Joplin som avslutade bra efter att ha fått ett smörlopp. Fler segrar tror jag väntar för T.Wall’s Karma den närmaste tiden.

V4-spelet avslutades med seger för andrahandsfavoriten Gateruds Kashmir som travat mest i rygg på ledaren. Men varvet från mål såg han inte ut som en vinnare. Det var först när körande Petter Karlsson ryckte tussar och sedan drog ned det norska huvudlaget som det började hända grejer. In på upploppet var greppet kopplat och Gateruds Kashmir vann säkert före jätteskrällen Yankee Boy. 50 system klarade de här fyra vinnarna och fick drygt 24.000 kr i belöning.

Ytterligare två hemmasegrar
Förutom Roger Petterssons seger togs ytterligare två segrar av b-tränarna från Mantorp. Lars Holmbergs Runkeeper M.J. vann V5-inledningen och Lena Wighs M.G.Livin Miracle avslutade V5-omgången.
Det sexåriga stoet Runkeeper M.J. har löpt jämnt och bra den senaste tiden. Nu var hon storfavorit tillsammans med rutinerade Johan Carlfjord som ”parkerade” stoet först i andraspår. I början en bra bit efter ledande Berra Bus som öppnade första 500 m på 1.10,2. Lagom upp till varvning på km.tiden 1.13,8 var det närkontakt. I slutsvängen övertog stoet ledningen och på upploppet avfärdades smygkörda hotet Selfie ganska enkelt. Segertiden blev nya rekordet 1.13,9a/1640 m.
M.G.Livin Miracle vann ett P21-lopp tillsammans med Ola P Samuelsson efter efter en hård slutstrid mellan tre hästar. Ett huvud skiljde till måltvåan K.A.Tapult i mål och det var även tight mellan dessa hästar i körning om positioner kort efter start. Segertiden blev 1.16,9/2160 m.

Tomas Thell / Roger Elebring

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*