Stor dag för Mantorp på Solvalla
Joe Dalton med Magnus Jakobsson var först ut och vann lätt på 1.15,1a/2140 m. Bild: Maria Holmén.

Stor dag för Mantorp på Solvalla

Såväl Stefan P Pettersson som Kim Eriksson var obesegrade på Solvalla i lördags, efter imponerande vinster med Joe Dalton (bilden), Iznogoud Am och Best Ofdream Trio. Förstaprisen i loppen var 300.000 kr för dom två förstnämnda och 220.000 kr för Best Ofdream Trio.

Joe Dalton-Magnus Jakobsson inledde tävlingsdagen, genom att vinna det första av fyra lopp ingående i Margaretas Tidiga Unghästserie.
Den orutinerade treåringen öppnade blixtsnabbt bakom bilen och tog hand om befälet. Efter 1.12,4 första 500 dämpades farten till 1.16,7. På slutrundan lät Magnus Jakobsson treåringen löpa på och upploppet ned länsade han undan i fin stil och vann lätt på topptiden 1.15,1a/2140 m.
 - Jag har aldrig kört in så stora pengar, så här enkelt betygsatte Magnus Jakobsson efter loppet.

Joe Dalton ägs av Stall Teamhoppet HB i Vimmerby och till segerchecken i debuten på 40.000 kr adderades nu hela 300.000 kr. Sköter om treåringen gör Cissi Sognemyr.

Tre lopp senare var det dags för Iznogoud Am-Örjan Kihlström i upplagan för fyraåriga hingstar/valacker. Även här väntade 300.000 kr på segraren.

Iznogoud Am seglade upp som storfavorit efter den senaste segern på Åby, och nu med Örjan Kihlström såg det väldigt problemfritt ut vid ny imponerande triumf.
Iznogoud Am kunde inte försvara spetsen i inledningen men Örjan fann fritt utrymme omgående och efter 350 m återfanns ”kejsaren” i ledningen.
Såväl inledningen, som avslutningen på loppet gick på 1.11,9/500 m och intrycket var återigen att Iznogoud Am var ute på en joggingrunda. Segertiden blev starka 1.12,6a/2140 m. Martina Lundin sköter om hästen.
 - Det känns så klart att det är en häst med stor kapacitet berömde Örjan Kihlström efteråt.

Tränaren Stefan P Pettersson var förstås överlycklig efter att ha blivit ”Mr 100%” och kunde vända hemåt med 600.000 kr inkört till stallet!
 - Det är en fullständig lycka.
 - Segern med Joe Dalton var lite överraskande. Han har gjort stora framsteg den senaste tiden och han verkar vara en riktig löphäst som höjer sig när det är tävling.
 - Iznogoud Am svarade upp högt ställda förväntningar och det var kul att se hur ekipaget hanterade innerspåret och vägen fram till ledningen. Nästa start blir förmodligen i kvalen till Kungapokalen på Åby 22 april avrundade en nöjd Stefan P Pettersson.

Kim Eriksson fanns på plats som lånekusk och även han kunde fara hemåt som obesegrad, då han vann med lånegodset Best Ofdream Trio i bronsfinalen, förstapriset var 220.000 kr. Den snabba femåringen som numera är norskägd och även tränad i Norge av Erik Killingmo, noterades för fina 1.12,0a/2140 m.
Kim Eriksson tog ett tidigt initiativ och placerade femåringen utvändigt om ledande Bismarck Comery efter 650 m.
 - En brutalt bra häst. Han är snabb, stark och hjälper till om det är något strul på vägen. Han var vassare i dag än gången innan. Mer framåt och det hjälpte till från start. Det är grymt kul att få köra en sådan här häst, säger Kim Eriksson.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*