STL-dubbel för Stefan
Stefan P Pettersson och Martina Lundin på varsin sida om Hipster Am var jätteglada efter dubbelsegern i STL/V75 på Örebrotravet. Foto: Maria Holmén / TR Bild.

STL-dubbel för Stefan

Stefan P Pettersson har ett högklassigt stall och i helgen i Örebro kom hans första tränardubbel i STL/V75. Segerhästarna var Comes With Age i bronsdivisionen och Hipster Am i silverdito. Dessutom skar Amerindienne miljonstrecket då han kom tvåa!

STL-tävlingarna inleddes med ett sprinterlopp för hästar upp till 900.000 kr. Comes With Age gjorde sin fjärde raka start i bronsdivisionen och denna gång var turlottningen på Stefans sida då Zola Boko-avkomman drog ett perfekt andraspår bakom bilen.
Comes With Age startade snabbt och kunde svara ut The Baron-E Rennesvik i den första kurvan. Efter snabba 1.09,3 första halvvarvet sjönk tempot till 1.12,5 första varvet.
Hårt betrodda Filippa B.J. körd av Jorma Kontio fanns större delen av loppet snett utvändigt om ledaren. Runt slutsvängen var stoet den enda konkurrenten som kunde följa Mp-hästen i ett uppskruvat tempo.
Comes With Age fortsatte i en bra stil upploppet ned och vann loppet till slut med hela fem längder! Segertiden blev 1.12,2a/1640 m och förstapriset var 110.000 kr. Nu har sexåringen sprungit in 966.000 kr och han är därmed uppe i silverdivisionen. Innan dess blir det STL-final i brons på Solvalla under Elitloppshelgen.
Bifirma Stall Mållinjen äger hästen som tog sin nionde seger i karriärens 44:e start. Skötare är Martina Lundin

Fyra lopp senare var det dags för Hipster Am som gjorde tredje starten i silver, enbart under detta meeting! Ett meeting som alltså leder till finaler på Solvalla.
Efter en mersmakande andraplats på Solvalla 9/4 blev det ett misslyckande med galopp i slutsvängen på Jägersro 22 april. När galoppen kom var hästen obrukad och därför anmälde Stefan vecka-vecka.
Spårlottningen gav ”som vanligt” Hipster ett spår långt ut på vingen. Körande Erik Adielsson var med på noterna och placerade Mp-hästen i ledningen efter 500 m, då Kim Eriksson släppte välvilligt med Park View.
Efter ett lugnt halvvarv skrevs varvspasseringen till km.tiden 1.12,2. Favoritspelade Hipster Am hade sällskap av utvändiga, hårt betrodda Falcon Eye-J Untersteiner. I 2-par utvändigt återfanns L.A.Boko med Daniel Wäjersten.
Slutvarvet blev ganska odramatiskt, Hipster Am länsade undan i spets och vann säkert med en längd på 1.12,6a/2140 m. Banan betecknades i detta lopp, som ”något tung”.
Här var förstapriset 125.000 kr och Hipster Am ståtar nu med en startprissumma på 1.332.011 kr. Stall Courant AB i Heby är ägare och Martina Lundin är även skötare på denna häst.

Med till Örebro fanns också åttaåringen Amerindienne kämpar på mot miljonen insprunget. Fjolåret resulterade i elva starter och 84.300 kr i prispengar. Innan starten i Örebro i lördags hade fyra starter under vårkanten givit 38.500 kr. Nu kom en andraplats värd hela 50.000 kr och detta förde hästen över strecket med en marginal på 38.700 kr.
Magnus A Djuse körde förtjänstfullt från dubbla tillägg och Quarcio Du Chene-sonen tackade för hjälpen och spurtade in fint som tvåa bakom loppets favorit Mahala-Ö Kihlström. Tiden för Amerindienne blev goda 1.14,2/2180 m.

Stefan P Pettersson avrundade därmed april med två segrar och ett andrapris på tre starter i Örebro. I prispengar 285.000 kr inkört. 31 starter under månaden gav totalt 874.300 kr (28.203 kr/start). Sex segrar har tagits och även hela åtta andraplatser. Platsprocenten uppgår till höga 51,6%!

Stefan var förstås nöjd när han styrde hemåt efter lördagen i Örebro.
 - Ja, det var en trevlig lördag! Betydligt enklare att åka hem därifrån än jämfört med lördagen innan då vi åkte hem från Jägersro med en obrukad häst. Dessutom ”kryddat” med få sovtimmar fredag-lördag.
 - Alla tre hästarna var superfina. Mest plus till Hipster Am som gjorde det grymt bra på en svårbemästrad bana. Dessutom med en tryckare under vägen. Hästen reser bra och tog trippen till Jägersro på ett positivt sätt.
 - Agge (Comes With Age) gjorde processen enkelt och han var helt enkelt bättre än dom övriga i loppet.
 - Det ska bli kul under Elitloppshelgens finaler, med tre hästar i klass I (Friend Of Elves), brons (Comes With Age) och silver (Hipster Am).
 - Amerindienne nådde över ägarnas mål en miljon kronor insprunget. Vi får se om hans startpoäng räcker till vid STL-tävlingarna på hemmaplan 3 juni avrundar en nöjd hemmatränare.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*