Stefans Leon vann i Tyskland
Leon Zon vid en tidigare seger.

Stefans Leon vann i Tyskland

Hemmatränaren Stefan P Pettersson smög iväg till Hamburg i helgen för att starta Go West Young Man i storloppet Grosser Preis von Deutschland. Med på resan fanns också Leon Zon som startade i ett ”vanligt” lopp med drygt 23.000 kr till vinnaren.

Tävlingsdagen i Hamburg inleddes för Stefans del, med att Leon Zon selades ut i ett lopp med endast sex startande hästar.
Peter Ingves, som körde Stefans bägge hästar, placerade fyraåringen i ledningen redan efter 150 m. Då hade två av motståndarna redan straffat ut sig med galopp.
Första delen av loppet öppnades i 1.07-tempo men upp till varvning kunde Ingves sänkta tempot till km.tiden 1.15,4.
På slutrundan tog Man U med Robbin Bot platsen utvändigt om ledaren och pressade upp tempot. Även nr Place Royal-M Nimczyk blandade sig i segerstriden inpå upploppet. Ju närmare mållinjen hästarna kom, desto mindre blev försprånget för Leon Zon.
På mållinjen skiljde ett huvud till Mp-hästens fördel. Segertiden blev 1.14,3a/2200 m och förstapriset uppgick till 2.500 euro (23.562 kr).
Frackstad Lantbruksaktiebolag äger hästen som därmed tog karriärens femte seger i hästens 24:e start.

I Grosser Preis von Deutschland med 20.000 euro till vinnaren spetsvann Joakim Lövgrens Oscar L.A. efter en 11-öppning och en dito sista delen av loppet.
Go West Young Man laddades i starten men hamnade i tredjespår och backades ned i kön.
Peter Ingves chansade sedan och körde fram invändigt som trea.
Det löste sig aldrig helt ”hundra” med positionerna runt den sista kurvan och när Go West Young Man fick fritt, så var det för sent. En halv längd skiljde till måltvåan Jason Dragon-Robin Bakker.

Fjärdeplatsen belönades med drygt 37.000 kr och tidsnoteringen blev en tiondel sämre än stallkamraten Leon Zon, 1.14,4a/2200 m.  

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*