Stefan i vinnartagen igen
Treåringen Maxihill Trot stod för en mersmakande debut, vid segern på hemmaplan 22 juni. Foto: Magnus Strömsten.

Stefan i vinnartagen igen

Efter en tid med mycket motgångar och en del ”stolpe ut” verkar Stefan P Pettersson ha hittat vinnarspåret igen. Dom sju senaste starterna har resulterat i tre segrar. Born To Run i Örebro 16 juni, debutanten Maxihill Trot (bilden) på hemmaplan i torsdags. Katzenjammer i lördags.

Sju större lopp under en period på 12 dagar i juni resulterade i en femte- och en sjätteplats som bästa resultat. Loppen var flera STL-lopp, E3-uttagning och Jämtlands Stora Pris. I prispengar blev det 33.500 kr.

Efter segern i Örebro 16 juni kom visserligen en galopp till för Iznogoud Am på finska banan Kouvola 17 juni.

Två starter på hemmaplan i torsdags gav resultaten etta-tvåa. Men det var väldigt nära en stalldubbel då Kinematic ledde sitt lopp länge. Segern togs istället av debuterande Maxihill Trot som vann mycket övertygande trots en löpning utvändigt om ledande Jula Lovely och en närgången Sultan Of Sand som serverades ett drömlopp i 2-par utvändigt.
 - Maxihill Trot var ruggigt bra. Han fick gå tungt utvändigt om ledaren och hade ändå mod och styrka att försvara sig mot den smygkörda hästen till slut.
 - Kinematic fick ju ledningen, men hon är inte riktigt färdig mentalt ännu. Går framåt nu med varje lopp i kroppen.
 - Skönt att det börjar flyta på bra igen kommenterade Stefan.

Efter starterna på Mantorp blev det en färd till Rättvik på midsommardagen och även en start i Kalmar på söndagen.

I Rättvik svarade treåringen Katzenjammer (h e Fourth Dimension-Extase d’Inverne) för en femstjärnig prestation då han spurtvann treåriga hingstar/valacker-avdelningen med Örjan Kihlström i vagnen.
Segertiden blev nya rekordet 1.13,7a/2140 m och förstapriset till ägaren Stall Courant AB var 110.000 kr. Segern var hästens tredje vinst i hans sjätte start.
 - Han gjorde ett jäkligt bra lopp. Var med bra från start i den snabba inledningen. Han uppträder mer moget nu än i början även om han fortfarande är lite stänkrädd i början av loppen.
 - Det var årets andra BC-seger för stallet. Treåriga Kitty Hawk vann ju också i Gävle under påskhelgen. Det bådar gott för framtiden.

I Kalmar i söndags slutade fyraåringen Jisco Vacante fyra i ett STL-försök i klass II. Hästen som är jämn och duktig fick 19.000 kr i prispengar för fjärdeplatsen. Senaste sex loppen har givit resultaten 4-3-2-2-3-4. I prispengar har det blivit 219.500 kr hittills. Det innebär ytterligare startmöjlighet i klass II i detta meeting som har finaler på Åbytravet 12 augusti.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*