Stefan etta, tvåa och tvåa
Stefan med tummen upp, efter torsdagens tävlingar på Åby. Foto: TR Media.

Stefan etta, tvåa och tvåa

Stefan P Pettersson tävlade på Åbytravet igår och tre starter innebar en seger och två andrapris!
Segerhästen var Scotch Brodde, som därmed tog andra raka segern. Andraplatserna togs av debuterande Bravo Ultra Shine samt Watford Broline.

Tävlingsdagen inleddes med en bana som betecknades ”något tung”. Trots att Scotch Brodde vann sitt lopp på 1.12,7a/1640 m så kvarstod ”något tung” hela tävlingdagen.
 - Jag tycker banan var som sämst dom tre-fyra första loppen, sedan skrapade dem av lite material och då blev banan riktigt bra till slut menade Stefan P Pettersson.

Andraplatser blev det alltså i dom två första loppen på Åbytravet för Stefan. Bravo Ultra Shine efter en löpning i 2-par utvändigt större delen av loppet. Det debuterande stoet är en avkomma efter Readly Express-Ocean Breeze. Tiden blev 1.20,0/2140 m med 1.18 sista 500 m.
Loppet därefter slutade Watford Broline tvåa, även han körd av Magnus Jakobsson. Vinnande John Dee klev fram i dödens inför slutrundan och pressade sönder ledande Helacs Zingapore. Watford Broline som var placerad i rygg på vinnaren under inledningsvarvet (3-par ytter) avancerade fram som trea inför slutsvängen och fullföljde på ett bra sätt som tvåa. Tiden för Watford Broline blev 18,2/2140 m.
Båda hästarna erhöll 15.000 kr i prispengarna.

Kvällen avslutades sedan med en vinst för Stefan och även för Magnus Jakobsson som fick chansen bakom samtliga Björkhult-hästar.
Med Scotch Brodde avvaktade han i 3-par ytter medan täthästen Baron Frontline öppnade första 500 m på snabba 1.11. Upp till varvning var tempot fortsatt högt (1.12,5) och då kroknade dödenshästen Commendatore fullständigt och såväl Jetstream Rapida-J Bardun som Scotch Brodde tvingades till avancemang.
Scotch Brodde blev kvar i tredjespår runt slutsvängen och efter ett rafflande upplopp med fyra hästar i bredd höll Mp-hästen undan till en knapp seger 1.12,7a/1640 m. Tvåa invändigt på open stretch avslutade Twigs Got U. snabbt till andraplatsen.
Segerpremien uppgick till 35.000 kr och Stall Nirvana HB’s häst tog andra raka segern. Den åttonde i karriären på 52 starter. Startprissumman uppgår numera till 503.900 kr.

Efter Åby-starterna har Stefan P Petterssons hästar gjort endast 27 starter under årets inledning. Fördelat på tio starter under januari och även i februari. Igår på Åbytravet var stallets andra framträdande under mars. Den 1 mars tävlade fyra hästar på hemmaplan.

Någon speciell anledning till de få starterna?
 - Nej egentligen inte. Vi fick en liten släng av halsinfektion men sedan var det ju så fruktansvärt kallt och eländigt ett tag, typ 20 minusgrader. Då beslöt jag mig för att ge hästarna en träningsperiod istället för att ”flänga runt” och starta.

Nu är det dags att skörda då?
 - Ja det tycker jag. Jag har inte haft någon panik, med tanke på fåtalet starter, utan hästarna har hela tiden känts fina i träningen.
 - Veckan som kommer har jag flera fina hästar som startar och några ytterligare som kommer ut på Mantorp vid STL-omgången 20 mars avrundar Stefan P Pettersson.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*