Speedy Cash Vicane vann på topptid
Speedy Cash Vicane och Kim Eriksson i heatbild inför ett tidigare lopp från bricka ett. Foto: Lena Emmoth / TR Bild.

Speedy Cash Vicane vann på topptid

Kim Eriksson åkte fort på upploppet i måndags, till vinst med Speedy Cash Vicane. Hur fort? Ja, det är faktiskt inte fastställt i skrivande stund vad segertiden blev. Segermarginalen blev två längder och ägaren Identity System KB i Norrköping kunde räkna in ett förstapris på 30.000 kr.  

Speedy Cash Vicane började med en seger under debutsäsongen 2020. Tog två vinster året därpå och i fjol blev det tre vinster på 11 starter. I år har det varit en del stolpe ut för sjuåringen som i måndags gjorde sin 41:a start i karriären.

Det började heller inte så lovande på Färjestad. Från ett innerspår i starten tappade ekipaget värdefull mark den första biten.
Det blev sedermera ändå en hyfsad position som trea på innerspår. Ledande Bradbee-K P Gustavsson höll enligt den officiella tidtagningen ett jämnt tempo i täten (1.10,7 första varvet). Fältet var väl samlat runt den sista kurvan och från sidan såg det ut som Kim Eriksson letade efter luckan med Speedy Cash Vicane.

När fältet svängde in på upploppet fick både Prosperous S.-B Goop (rygg på ledaren) och Speedy Cash Vicane fritt spelrum. Kim Eriksson kunde i tredjespår accelerera med sjuåringen som speedade snyggt till en enkel seger på 1.10,1a/1640 m. Hästens förra rekordtid över distansen var 1.13,2a!

Förstapriset var som sagt 30.000 kr och ägaren Identity System KB’s häst ståtar nu med en startprissumma på 467.400 kr. Startpoängen är 1315 varför klass I inom STL kanske finns med i kommande planering!?

Två dagar efter vinsten, publicerades en artikel i Travronden, där segertiden ifrågasattes. Kim Eriksson uttalade sig, hur det kändes att vinna loppet på en oklar ”topptid”.
 – Banan var jättesnabb och det gick fort hela vägen men jag blev lite förvånad, jag trodde kanske på en halv eller en hel sekund långsammare. 1.11 eller strax där under men jag var inte i total chock, säger han. 

Enligt handklockningar av reprisen pekar också mycket på att segertiden kan komma att korrigeras till en låg tid 11-tid.

Segerkusken tar det hela med ro och till Travronden var Kim Eriksson fortsatt skojfrisk, om segertiden skulle ändras:
 –  Å andra sidan hade jag en sekund sparat i min så det står rätt på min häst ändå, kan man säga.

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*