Solkattens Eros vann efter vila
Solkattens Eros spurtar till seger tillsammans med Rikard N Skoglund, på nya rekordet 1.14,0a/2140 m. Foto: Örebrotravet.

Solkattens Eros vann efter vila

Solkattens Eros, tränad av Mats Solönhaf, spurtade snyggt till en säker seger på Örebrotravet i fredags. Segertiden blev nya rekordet 1.14,0a/2140 m och detta var hästens tredje årsseger i hans 15:e start. I sulkyn fanns Rikard N Skoglund.

Efter regelbundet startande under första halvåret, fick sexåringen en vila under drygt två månader i somras. Comebacken på hemmaplan i slutet av augusti ändade i galopp och även i starten därefter i Eskilstuna blev det en blygsam sjundeplats.
I minicomebacken på Örebrotravet i fredags var sexåringen som bäst igen. Efter att ha avvaktat långt ned i kön första varvet attackerade Rikard N Skoglund i spåren när drygt ett varv återstod.
Täthästen Bradbee dirigerade i ett tufft tempo (1.13,5 första 1000 m) och Örebrohästen ledde fortfarande när hästarna nådde upploppet.
Utvändige Dionysos L.I.-U Ohlsson som drog fram Solkattens Eros under slutrundan, var slagen i början av upploppet och passerades av en attackerande Mp-häst. Solkattens Eros fullföljde storstilat och var klart starkast sista biten in mot mål.
Segermarginalen blev till slut en längd och segertiden nya rekordet 1.14,0a/2140 m.

Förstapriset var 25.000 kr och hästen ägs av Bio Consulting i Söderköping AB. Rikard N Skoglund körde och han tog andra segern bakom Solkattens Eros, som totalt har vunnit 5 lopp på 30 starter.

Förutom debutloppet 2020 har hästen levererat jämna och bra resultat både 2021 och 2022. I fjol vann hästen två lopp på 14 starter och sprang in 142.500 kr. I år är siffrorna 15 starter, tre segrar och 150.800 kr.

Siffrorna kan förbättras på måndag, då startar Solkattens Eros igen. Nu i Eskilstuna med Rikard N Skoglund i sulkyn igen.

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*