Show av Westergaard
Danska Stoderbyt är ett mål för Herina Sotto 2023. Igår glänste det danska stoet för Bo Westergaard när hon vann årets andra raka seger på nya rekordet 1.14,1a/2140 m. Foto: Magnus Strömsten.

Show av Westergaard

Bo Westergaard tog ifjol över förstaplatsen som dansk travsports bästa travtränare. För den svensk travpubliken är han ännu lite okänd. Men igår visade dansken vilken topptränare han är genom att vinna fyra segrar på Mantorp Hästsportarena.

Fjolårsresultatet var 19% segrar och 8,8 milj danska kronor inkört. Starten på 2023 har varit ännu bättre med hela 26% segrar. Vid gårdagens tävlingar på Mantorp Hästsportarena gästade han med sex ekipage. Vann fyra segrar, ett andrapris och ett femtepris.
Inom V64-spelet gjorde han ett ”hat trick” i de tre avslutande avdelningarna. Först ledde stoet Herina Sotto från start till mål och vann helt överlägset.
 - Jag körde på säkerhet från början och inriktade mig på att bara hålla tvåan utvändigt om oss. Herina Sotto är en trevlig häst att köra och vi vann väldigt enkelt. Hon förbereds för Danska Stoderbyt som är ett mål 2023, avslöjade Westergaard efter målgång.
Loppet efter serverades Hollywood Stone ett smörlopp av Bo Westergaard bakom starke Jisco Vacante. In på upploppet stred hästarna men Hollywood Stone vann knappt med säkert.

Vann trots tuff öppning på loppet
Tredje dagssegern togs på ett imponerande sätt av Grumbazz Kini. Trots ett åttondespår bakom startbilen var ekipaget i ledning efter 650 meter. Det blev en tuff öppning och ett inledande varv i 1.12-tempo. Grumbazz Kini fortsatte i hårt tempo och var aldrig i förlustfara trots att favoriten Greensboro Zet spurtade vasst in mot mål. Segertiden fina 12,5 för den danske femåringen.
 - Vi tvingades köra hårt för att nå ledningen. Han blev lite het efter den snabba öppningen så jag blev lite orolig. Men jag vet att Grumbazz Kini går ända in i mål så det kändes bra in mot upploppet för då hade jag tussarna kvar, berättade dansken efter tredje segern.
Stallets fjärde dagsseger tog Hold The Dream och Bo Westergaard utanför V64-spelet trots att de fick starta från spår tolv bakom bilen.

Sjunde raka segern
En riktig askungesaga är Bold Knick. Visserligen lovade hästen en del som tre- och fyraåring. Men därefter gick det inte framåt. I juli 2022 fick hästen nya ägare. Inledningen blev inte framgångsrik och så sent som 14 februari i år tvingades Bold Knick göra ett kvallopp för att få starta. Därefter vände det och igår vann sexåringen sin sjunde raka triumf efter ledning från start till mål.

Största favoriten föll
V64-spelets största favorit var Missile Hill i Sprinterkrevaden. Men storfavoriten fick vandra utvändigt ledaren och körande Örjan Kihlström pressade på så tempot blev högt 10,0 första 1000.
In på upploppet började krafterna tryta på Missile Hill och han hade inget svar när Barbro Kronos med mäktiga steg, klev förbi och vann på tangerat banrekord 1.10,1a/1640 m.
 - Idag var hon väldigt på hugget. Jag tycker hon har svikit lite i senaste starterna. I slutsvängen kändes hon stark, men jag var ändå inte säker i det läget, tyckte Markus B Svedberg efter loppet.

Hemmaseger i avslutningen
I kvällens sista lopp kom enda hemmasegern, snart 69-årige Göran B Andersson serverade Dooley’s U.N.G. ett vilsamt lopp. Efter en löpning i 2-3 par utvändigt anföll Göran B i spåren 550 m kvar. I en mycket tät slutstrid lyckades den nioårige fuxen sätta nosen först och vinna loppet på nya rekordet 1.14,4/2160 m.

Ett av många nya rekord som slogs denna kväll, som var den första tävlingsdagen efter den s k fräsningen som banpersonalen gjorde i slutet av april. Av 101 startande, 19 debuterande hästar undantagna, var det 30 st som noterades för nya rekord.
Snabbast var alltså Barbro Kronos som vann på tangerat banrekord. 1.10,1a/1640 m. Ett mycket gott betyg för den ”nya” banovalen inför STL/V75-tävlingarna 3 juni.  
   
Tomas Thell / Roger Elebring.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*