Sex Mp-hästar i finalerna
Shutter Island vid segern senast, tillsammans med Solkattens Chiron och Leonas Sami dom bästa chanserna?

Sex Mp-hästar i finalerna

Vid lördagens STL-finaler på Solvalla har sex Mp-tränade hästar kvalificerat sig för final. Det handlar om hästar från proffstränarna Per K Eriksson, Oskar Svanberg och Tomasz Wisniewski. Även vår duktiga amatörtränarkår har bidragit med tre hästar. Dessa tränas av Stefan Dahl, Jan Gustavsson och Toste Norgren.
Nedan följer rykande färska intervjuer med respektive tränares hästar.


Först ut på arenan är Toste Norgrens Veams Benelli som startar klass II-finalen. Veams Benelli startar från spår tio bakom bilen.
 - Hon känns bättre och bättre i år, för varje start. Jag hade tänkt att testa henne barfota runt om igen men jag väntar eftersom hon inte fick ett framspår bakom bilen.
 - Det var synd att nr 11 blev struken, den hade kanske fixat till högt tempo?
 - Jag har precis varit ute och ”trimmat” min häst. Vi hoppas på högt tempo och då grejor säkert en prisplacering igen tror Toste.

I gulddivisionens final startar Per K Erikssons Sliding Home från spår sju bakom bilen.
 - Det var synd att han fick ett så dåligt spår. Vi får slå ur underläge här.
 - Jag var nöjd med hästen både på Mantorp och Axevalla, däremot var han sämre på Färjestad.
 - Vi har ”piffat upp” han inför lördagen. Erik är en formstark kusk, vi får hoppas på högt tempo i täten säger Per K.

Fjärde avdelningen på V75 är en finalen i Diamantstoet. Våra bidrag där är Catwalk Ima på grunddistansen och Shutter Island som startar 20 m bakom.
 - Catwalk Ima har en intressantare uppgift efter strykningen av nr 1. Min häst ”drar iväg själv” och hon borde passera American Hill omgående. Jag kör för spets, sedan kan det bli släpp, i så fall till ”rätt häst”.
 - Hon var sämre på Kalmar, jag vet inte om det berodde på banan eller lite brunst. Hon kanske inte gillar dödens heller, nu i högre klasser?
 - Jag ändrar utrustningen så hon går med ett helstängt huvudlag och barfota runt om.
 - Catwalk är ruggigt laddad inför morgondagens uppgift på V75, som ni kanske har sett på filmen på min Facebook-sida tipsar Oskar Svanberg.

I samma lopp startar alltså Stefans Dahls Shutter Island.
 - Jag måste säga, att hästen har ryckt upp sig rejält i vinter!
 - Hon känns jättefin inför lördagen. Om allt löser sig tror jag vi är bland dom tre första här, men då krävs maxklaff för oss och ”stolpe ut” för dom betrodda i loppet.
 - Hon vet verkligen var mållinjen ligger, modern Song Contest hade samma fina egenskaper.
 - Min häst har gått så bra på slutet så det är inte aktuellt med några ändringar avrundar Stefan.

Även i lördagens klass I-final har Mantorptravet två bidrag. Solkattens Chiron från spår fyra och Leonas Sami från bakspåret nio.
 - Solkattens Chiron kom jag precis in med efter ett joggingpass.
 - Min häst är väldigt bra! Favoriten i loppet har inte så bra rekord och måste sänka rejält. Min häst kan en låg 13-tid på distansen med ett fint löpningsförlopp.
 - Han är inte så startsnabb, men jag hoppas på en bra position. Han var mycket bra senast från spår åtta och jag tycker inte han är chanslös här säger en optimistisk Tomas Wisniewski.

Även Jan Gustavsson låter uppåt angående Leonas Sami i samma lopp.
 - Allt känns bra inför detta lopp. Senast på Mantorp låg jag lågt på grund av att hästen hade hostat lite efter starten på Axevalla. Han behövde nog den genomköraren för att komma i form igen.
 - Han kommer att gå barfota runt om, och jag hoppas han blir lite rappare i steget.
 - Han går med i alla tempon och brukar spurta bra varje gång. Han har varit fantastiskt bra och har bara missat prisplacering två gånger på 22 starter! Jag tror på min häst säger Jan Gustavsson.

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*