Selin på semestertripp

Mantorptravet - travsport

Mantorp Travsport | Selin på semestertripp

Karlshamntravet hade sitt meeting i veckan och under onsdagen och torsdagen gästade flera Mp-hästar banan. Flitigast var Mikael Selin som lastade hela nio hästar. Även Kim Eriksson fanns på plats på onsdagen för att köra en häst.

Redan i det andra loppet på onsdagen slog Roger Pettersson till med Mikael Selin-tränade Othella Marke. Det fyraåriga stoet öppnade snabbast och tog hand om ledningen. Första ”quartern” passerades på 1.12,7 men upp till varvning och passering första 800 m gick det långsammare och tiden blev 1.14,3.
Utvändigt om ledaren fanns hela loppet Arwen T.Dream och körande Christian Cracchiolo synade Mp-hästen under slutrundan. Othella Marke hade dock inga bekymmer att sticka undan och kusken Roger Pettersson hade värsta hotet i rygg. Men Butterscotch fick nöja sig med andraplatsen tillsammans med Jörgen Sjunnesson.
Segertiden blev 1.16,3a/1680 m och belönades med 22.000 kr.

- Det blev körning runt den första kurvan och det var förstås mycket vunnet med att ta hand om ledningen. Hon kändes fin hela vägen och hon har ju gått bra i tuffa gäng tidigare kommenterade en nöjd Roger Pettersson.

- annons -

Av övriga Selin-hästar noterade följande hästar bäst placeringar. Real Marke (2), Big Marke (3) och Morran Marke (3). Totalt inbringade dom nio hästarna 54.600 kr.

Kim Eriksson, som har varit champion på Karlshamn 2016 och 2017, körde bara en häst och det var Thomas Madsens Sphinx d’Inverne. Duon jagade andra raka segern tillsammans i ett långlopp över tre varv och med ett innerspår bakom bilen.

Sobel Jocke öppnade snabbast för Sofie Eriksson men fick hård press av Anders Zackrisson bakom Enclave. Första varvet öppnades på snabba 1.13,0. Sphinx d’Inverne som kom ut i andraspår kort efter start kördes fram utvändigt om Sobel Jocke inför slutrundan. Enclave kroknade helt och istället var det Gullabo Däck Bling som närmade sig tätduon i slutkurvan. Sobel Jocke såg svårfångad ut länge, Sphinxen såg seg ut men ”tände om” då han fick Gullabo-hästen utvändigt i början av upploppet. In mot mål hårdnade det till och Kim Eriksson kunde vinna loppet med knapp marginal.

- Det blev ju spännande till slut! Han hade tagit ”kväll” i sista kurvan men bet tag i grejerna igen då den utvändiga hästen kom upp på sidan. Han är speciell och härlig den här hästen berömde Kim efter loppet.

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*