Segrar och föryngringar i stallet
Mikael Selin-tränade Perfect Score har tidigare tävlat för Roger Walmann och Kenneth Haugstad. Här en bild från hästens debut 2021 med Kim Eriksson i vagnen. Foto: Lars Jakobsson / TR Bild.

Segrar och föryngringar i stallet

Hos Mikael Selin i Tjällmo har det fyllts på med både två- och fyrbenta i stallet den senaste tiden. Perfect Score Ås är ett nyförvärv som vann igår i Eskilstuna. Hästens skötare är Hilma Selin som är en av tre Selin-syskon som numera deltager i körsvensutbildningen i Mantorp.

Sjuåringen Perfect Score Ås köptes in i november och debuterade för nya tränaren i Eskilstuna 23 januari med en andraplats ihop med Magnus A Djuse. I starten därefter blev det galopp på hemmaplan. Bättre gick det igår kväll i Eskilstuna då Djuse återigen fick chansen.
Efter att avvaktande lopp i andraspår, en bit ned i fältet, gick Djuse in i närkamp med ledaren först i slutkurvan.
Ledande My True Prince med Kaj Widell, som hade dirigerat i ett jämnt 16-tempo, hade inget svar och Perfect Score Ås hade inga problem att hålla medföljarna bakom sig på ett behörigt avstånd.
Segermarginalen blev en längd och segertiden skrevs till 1.16,4/2160 m. Förstapriset uppgick till 40.000 kr och hästen ägs av Stall Markebo i Tjällmo (Mikael Selin).
Perfect Score Ås har nu en startprissumma på exakt 250.000 kr. Det är maxgränsen för klass II inom STL. Mantorps försök lördag 9 mars kanske blir nästa uppgift?

Stallets hästar på träningslistan uppgår numera till 28 stycken och hälften av dem har inkommit sedan augusti i fjol. Mest egna uppfödningar men även två Trot-uppfödningar. Dessutom tre starthästar. Perfect Score Ås, Kenwood och Antibes.

På personalsidan är det också en föryngring på gång. Tre syskon i Selin-familjen har påbörjat körlicensutbildningen på Mantorp Hästsportarena. Bland annat Hilma Selin (född 2003) som sköter om gårdagens vinnare Perfect Score Ås. Deltager i körkursen gör också Isak Selin (född 2005) och lillebror Noah född 2008.

Tränaren Mikael Selin noterade även en tränarseger i måndags på hemmaplan, då Ace Of Marke spetsvann överlägset med nio längder tillsammans med Carl Johan Jepson.
Sex hästar kom till start i Eskilstuna igår och förutom segern noterades bl a en tredjeplats med Bat Marke, värd 11.000 kr.

Stallets hästar har sprungit in 218.600 kr på 22 starter under 2024.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*