Segrar för Lind och Wallin!
Årets första seger tog lärlingen Johanna Lind när hon styrde in jätteskrällen Simb Lone Star i måndags på Mantorp Hästsportarena. Foto: Magnus Strömsten.

Segrar för Lind och Wallin!

Två segrar med hemmaanknytning blev det vid måndagens tävlingar. Lärlingen Johanna Lind vann med skrällen Simb Lone Star (bilden). En ännu större överraskning var Woodbank med Joakim Wallin senare under kvällen.

Lärlingen Johanna Lind arbetade flera år hos Stefan P Pettersson. Men efter det har hon varit runt hos flera tränare och senast en sejour i Frankrike. Numera är hennes arbetsgivare Tobias J Gustafsson, där hon mest hanterar och tränar unghästar.
2022 vann Johanna tio segrar på 71 uppsittningar. Det här året har hon bara kört tio lopp och i måndags kom första årssegern. Segervapnet var Simb Lone Star som Claes Svensson lånade ut i lärlingslopp. Efter en löpning i tredjepar utvändigt hade den fyraårige valacken bäst krafter över upploppet. Bara två procent hade med vinnaren på sina V64-system.

Wallin fällde alla system utom ett

Det blev en svårlöst V64-omgång på Mantorp Hästsportarena. När jätteskrällen Woodbank ledde den sista avdelningen från start till mål stod det klart att en spelare hade alla de kvarvarande 4,25 systemen som tillsammans och kunde kvittera ut 1.794.421 kr.
Systemet var inlämnat av Vinstsidan.se som samarbetar med Ica Maxi Linköping. Potten delades mellan 17 andelar som vardera fick 105.554 kr och där insatsen för en andel var endast 100 kr. Människorna bakom Vinstsidan är de kända spelexperterna Joakim Widén och Marie Wannebrant.
Streckad på bara en procent av systemen var hemmaekipaget Woodbank. Men det började illa då Joakim Wallins valack högg i galopp. Som tur var fann Woodbank travet igen och efter ett halvvarv nådde duon till ledningen.
- Min häst fungerar bäst när han får springa i sitt eget tempo. Han är väldigt stark men fungerar inte helt aktionsmässigt i svängarna. Men det blir bättre och bättre, tyckte körsvennen Joakim Wallin efter loppet.
 
Bortglömd Derbyvinnare
En tredje skräll inom V64-spelet var när Lorens Flevo segrade för Joakim Lövgren. Den här snygge fuxen var helt bortglömd av spelarna, trots att han som treåring vann det Tyska Derbyt.
Joakim Lövgren avancerade till ledningen efter 700 meter och sedan var det spel mot ett mål. Trots sina tidigare meriter var Lorens Flevo bara spelad på fyra procent.
 - Ägarinnan är Karin Walter-Mommert från Tyskland och hon äger många hästar. Kanske är hon Europas största travhästägare. Jag har 15-20 hästar i träning åt henne och jag är imponerad över hennes stora hästintresse, berömde Joakim Lövgren i segerintervjun.

Tomas Thell / Roger Elebring.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*