Seger i kuskdebuten för Hilma
Stoet Nettan Sånna segerlös i 55 starter, då hoppar Hilma Selin upp i vagnen och vinner sitt debutlopp! Foto: ALN

Seger i kuskdebuten för Hilma

Igår i Eskilstuna gjorde tre kuskar tillhörande Mantorp sin kuskdebut. Bäst gick det för 20-åriga Hilma Selin (bilden) som vann tillsammans med Nettan Sånna. Även hennes bröder Isak och Noah gjorde debut och för dem blev det varsin fjärdeplats!

Tävlingsdagen började med ett s k breddlopp med Juniorchans. Där deltog 16-årige Noah Selin med Ace Of Marke. Från ett knepigt fjärdespår i volten travade stoet felfritt men hamnade utvändigt om ledande Vasco-Noa Reldén. Åt denne gick inget att göra och på slutrundan passerade även bl a rutinerade Anders Eriksson med One For All, som startade med 20 m tillägg. Fjärdeplatsen var värd 2.500 kr.

I loppet därefter var det dags för Hilma Selin att äntra ovalen. Hon var tilldelad spår ett bakom bilen.
I startrusningen var den normalt startsnabba hästen inte så kvick som vanligt utan ekipaget hamnade sist i det lilla fältet som rymde sex ekipage.
Ledande Andy Pandy One med Kai P Jussila satte upp ett högt tempo med en öppning första 500 m på 1.11,7. Upp till varvning kom fältet på km.tiden 1.14,8 med C.R.Nobless-Matti Ruusunen snett utvändigt om ledaren. I kön galopperade Show Time kort för Barbro Carlsson och då passade Hilma Selin på att sätta in attacken i tredjespår. Hon fick väldigt bra fart på nioåriga Nettan Sånna som var framme utvändigt om ledaren i mitten av slutsvängen.
Upploppet ned kunde Hilma Selin finåka till en enkel seger, med tre längders marginal ned till måltvåan The Lucky One-Dick S Jansson.
Segertiden skrevs till 1.14,1a/1640 m och förstapriset uppgick till 10.000 kr. Segern var den första för Nettan Sånna sedan juni 2021 (55 starter).

Tredje syskonet att göra debut var 18-årige Isak Selin i det avslutande loppet. Han gjorde en snabb öppning från innerspåret med Diamond Marke och ”ryggade” Mp-kollegan Joakim Wallin med October Skies.
Wallin bestämde i ett jämnt tempo och fick värsta hotet utvändigt i form av Humble Malt med Carl Philip Lindblom i vagnen när 700 m återstod.
Dessa två hästar lämnade förföljarna i slutsvängen och där bakom blev Isak Selin inblandade i en tuff slutstrid om tredjeplatsen. Det blev till slut en delad fjärdeplats för hästen som i nio tidigare starter noterats för en tredjeplats som bästa merit. Här var fjärdeplatsen värd 2.300 kr.

För mamman till syskontrion, Christel Berntsson blev det galopp med Kenwood bakom bilen. Med en diskvalificering som resultat.

Summa summarum blev debutanternas resultat: Etta-fyra-fyra.
 - Alla är nöjda och glada sammanfattade tränaren Mikael Selin efter tävlingarna.

Vinnaren Hilma Selin, som jobbar i stallet hos pappa Mikael Selin, berättade på arenan om upplevelsen om att vinna lopp i debuten.
 - Jag var lite nervös i starten och det kändes som att galoppen var nära. Hästen var lite trippig.
 - Jag tog det därför lugnt i starten och körde till slut istället.
 - Hon gick jättebra sista delen av loppet och jag behövde inte ens rycka tussarna avslöjade en nöjd segrarinna efter loppet.

Nästa lopp för syskontrion på banorna är redan bestämt – på lördag kör 16-årige Noah Selin stoet Dash på Lindesberg.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*