Seger i debuten för Solönhaf
Solkattens Eros sträcker ut och räddar andra segern på kort tid. Seger i debuten för nya tränaren Mats Solönhaf. Foto: Magnus Strömsten.

Seger i debuten för Solönhaf

Sexåringen Solkattens Eros (bilden) tog andra raka segern och samtidigt var det tränaren Mats Solönhafs första start som tränare – som blev en succe.
Favoriterna duggade annars tätt igår vid V64-tävlingarna på Mantorp Hästsportarena. Sex rätt delade till slut ut endast 412 kr till drygt 13.000 vinnande system.


Paret Mats och Susanne Solönhaf från Valdemarsvik har varit verksamma under ett antal året som uppfödare där deras hästar med kennelnamnet Solkattens firat goda framgångar.
Men nyligen kvitterade Mats ut en B-licens och igår var det dags för första starten som travtränare. Det kunde inte slutat bättre då Solkattens Eros ledde från start till mål i den femte V64-avdelningen tillsammans med Ulf Ohlsson. Den sexårige valacken blev hårt ansatt över upploppet men visade än en gång bra löphuvud och höll undan fram till mållinjen.
 - Den här dagen kommer jag aldrig att glömma i hela mitt liv. Tänk första starten som tränare och det blir seger direkt, sken en överlycklig Mats Solönhaf efter målgång.

Bra stallform för Nimczyk
Framgångsrikast var inte helt oväntat tyske stjärntränaren Wolfgang Nimczyk. Två hästar startade från stallet och både Lancaster och Free Bird imponerade ihop med körsvennen Adrian Kolgjini.
 - 14 starthästar har Wolfgang Nimczyk som tränas hos oss i Vomb och de har tävlat fantastiskt bra. Framgent tror jag även de kommer att skicka upp en del unghästar som skall förberedas för större löpningar, berättade segerkusken efter triumferna.
Segerreceptet för Lancaster och Free Bird var att båda fick vandra loppet utvändigt ledaren. Men trots det var hästarna överlägsna sina konkurrenter.
 - Free Bird fick lägga tre speeder under loppet gång. Sista halvvarvet travade han 14,5 och det måste varit dagssnabbast. Den här hästen borde räcka även i högre klass än detta, betygsatte Adrian Kolhjini.
Wolfgang Nimczyks stall har inlett året på bästa sätt i Sverige. 20 starter har gett åtta segrar, fem andra- och två tredjeplatser.

Karlstedt överraskade
Även Ralf Karlstedt vann lopp under måndagen och stallets hästar visar fin form för dagen.
Det sexåriga stoet Mamsell Wood stack direkt till ledningen och fick efter en relativt hård öppning på den krävande banan (1.17,3 första 500 m) dämpa farten därefter.
Favoriten Twigs Intense synade dödens tidigt i loppet men hon utgjorde aldrig något hot. Efter att ha ryckt undan i slutsvängen kunde Mamsell Wood hålla undan till seger på tiden 1.19,2/2140 m. Christer Persson i Linköping är uppfödare och ägare.

Konststycke av sloven
Peter Zadel är en skicklig körsven, det visade han bakom vinnande The Black Rose i den fjärde V64-avdelningen. Stoet anföll i tredjespår genom slutsvängen och började schabbla rejält med aktionen. På något konstigt sätt lyckades Peter Zadel hålla hästen i trav och efter det avgjorde hon lätt in mot mål.
 - The Black Rose verkar gilla Mantorp. Hon slog sig på ett knä i slutsvängen. Då trodde jag att det var färdigt och att det skulle bli galopp. Men jag lyckades hålla henne i travet och på upploppet kom hon igen, berömde den vinnande kusken sitt sto.

Tomas Thell / Roger Elebring

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*