Redén tog dubbelseger, hemmalaget tog tre vinster
Debuterande Back to Basic ordnade en fin present på födelsedagen till körande Oskar Svanberg som också noterade sig för årets första seger när hans treåring vann. Bild: Magnus Strömsten.

Redén tog dubbelseger, hemmalaget tog tre vinster

Torsdagens lunchtävlingar på Mantorp Hästsportarena hade en celeber gäst i Solvallatränaren Daniel Redén. Tre av hans fyra hästar var favoritspelade. Onion San Tooma och Greensboro Zet vann men den mest spelade Espadrillos brände.
Tre hemmasegrar noterades, på bilden födelsedagsbarnet Oskar Svanberg med Back To Basic.

V4-spelet inledde med att omgångens största favorit Fromheaven Idzarda förlorade. Snabbast från starten var favoriten för Dagfinn Aarum men efter ett varv överrumplades han av utvändige Riptide R.D. och Pierre Nyström som övertog taktpinnen 900 meter från mål. Nu blev Fromheaven Idzarda fast bakom vinnaren med gott om krafter sparat.
 - Det gick väldigt sakta i ledningen. Därför valde jag att svara när ett ekipage anföll 1.200 meter från mål. I den kraftiga tempoökningen som blev kunde vi överta ledningen från storfavoriten. Det var en stor fördel för oss, berättade Pierre Nyström.

Tre hemmasegrar
En liten överraskning blev det i det kommande loppet. Favoriten Crono Delleselve kastade sig i galopp 600 kvar när han attackerade. I det läget hade hemmaekipaget Brown Sugar Frost med sin tränare Roger Pettersson pressat ledaren mör och övertagit kommandot. Över upploppet drygade sedan den storvuxne valacken ut segermarginalen.
  
Hemmaseger blev det även i tredje loppet. Stefan P Petterssons femåring Comes With Age kördes offensivt och tog ledningen innan första kurvan. Körande Magnus Jakobsson tvingade hålla ett ganska högt tempo framme i täten. In på upploppet anföll flera ekipage men Comes With Age försvarade sig säkert till mållinjen.
 - Han var bra senast och vi var optimistiska på förhand. Därför satsade vi offensivt mot ledningen. Comes With Age är en mycket trevlig häst att köra, avslöjade segerkusken

En tredje hemmaseger blev det då debuterande Back to Basic och Oskar Svanberg ledde från start till mål åttonde loppet. Jättefavoriten Espadrillos och Örjan Kihlström började pressa på efter ett halvvarv men var slagen 300 kvar. Back To Basic stack då undan och vann lätt.
 - När Espadrillos började pressa så ifrågasatte jag mig själv om det var rätt beslut. Men min häst kändes bra och jag körde därefter. När favoriten tröttnade i slutsvängen ryckte jag undan och vi vann väldigt lätt, ansåg Oskar Svanberg som också tog stallets första seger för året.  

Kim vann med lånesits
Det blev också en körsvensseger till Mantorp och den ordnade Kim Eriksson bakom Kalmarhästen Attention Please. Ekipaget kördes optimistisk och pressade ledaren mör innan slutsvängen.
 - Attention Please är snabb från start och vi var tidigt med i främre träffen. Det blev bara en häst att köra emot så därför ökade jag tempot. Segern blev enkel och Thomas Madsen hade vältränat, betygsatte Kim Eriksson.

Tomas Thell / Roger Elebring.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*