Ralf Karlstedt 60 år
Ralf Karlstedt jublar och är idag (24 februari) en jubilar också! Grattis på 60-årsdagen. Foto: Anna Gerdmarker TR Media.

Ralf Karlstedt 60 år

Idag 24 februari, gratulerar vi Ralf Karlstedt som fyller 60 år. Födelsedagen firas på annan ort. Det blir inget långt firande, på lördag är Ralf i hetluften då han startar Nydalens Finity i STL/V75 på Axevalla.

I samband med födelsedagen så väljer Ralf att ta ut s k periodiskt understöd, eller som det vardagligt kallas ”tränarpension”. Från 1 mars kan Ralf Karlstedt titulera sig B-tränare.

Ralf Karlstedt har varit verksam vid Mantorp hela karriären. Han körde sitt första lopp 1980 som 18-åring och vann sitt första lopp, våren 1981 med Bellevue Faber.
Professionell travtränare blev Ralf 1989 och han har hyrt stall vid banan en lång period.

Bästa åren hittills hade Ralf åren 2010-2013 som såväl kusk som tränare. Mycket förstås tack vare stjärnan Prince Tagg som tog med Ralf upp på den stora travscenen, med start i Elitloppet 2011.

Förra året var det bästa på länge och 2022 har öppnat bra också, en del beroende på Nydalens Finity som alltså startar i lördagens STL/V75 på Axevalla. Startspåret blev denna gång bra.
 - Ja äntligen!
 - Han har haft sämre utgångslägen tre senaste starterna på V75 och har trots det slutat 4-4-5. Känns det bra i värmningen på lördag och banunderlaget är bra, är jag inte främmande för att köra offensivt. Det blir nog spets eller rygg på ledaren analyserar Ralf.

Hur ändrar sig då travlivet för Ralf efter sista februari?
 - Det blir inga större förändringar. Regelverket för periodiskt understöd säger att jag endast får träna/köra egenägda eller av nära anhörig ägda hästar.
 - Jag kommer att fortsätta att hyra stallet på Mantorp Hästsportarena. Mina åtta hästar på träningslistan uppfyller ST’s regelverk och kommer att kvarstå på träningslistan.

Travsällskapet tillönskar Ralf Karlstedt en fin födelsedag och håller tummarna för en framskjuten placering på lördag.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*