Persos Otello var starkast

Stayerlunken kördes första gången 1968 och är ett av de äldsta loppen på Mantorp Hästsportarena. Igår blev det en härlig duell mellan två hemmaekipage och det var Persos Otello som drog längsta strået.

Duktige amatören Andreas Forsberg har gjort ett strålande arbete med Persos Otello och utvecklat hästen i rätt rikting och blivit snabbare och snabbare. Igår var den femårige valacken kvällens stora stallskrik efter ha suttit fast nyligen i ett V75-lopp.
Körande Rikard Skoglund höll ett jämnt relativt lågt tempo de första två varven, även om Persos Otello låg på och ville springa snabbare. På sista långsidan kom värsta hotet McGarret i en snabb attack och kunde innan slutsvängen sno åt sig ledningen. Det flesta trodde nog då att loppet var avgjort. Men Persos Otello gav sig inte utan närmade sig över upploppet och avgjorde i sista stegen in mot mål.
- Min häst har inte lärt sig att växla tempo så snabbt, så det får vi slipa på till nästa säsong. Jag har sett Stayerlunken ända sig jag som ung börja åka till Mantorp. För mig är det stort att vinna det här loppet, tyckte Andreas efter sin tränarseger.

Svanstedt gladdes åt Karnevis seger
Axevallas Anders Svanstedt har några fina hästar i sitt 25-hästars stall. Igår gästade han med två av de bästa Cash and Carry och Starbec’s A.to Z. och det blev en dubbelseger.
Först ut var Cash and Carry som kördes av ägaren Johan Karnevi. Samme man som hamnade i rampljuset för en vecka sedan när gjorde ett fatalt misstag i sulkyn och höll på slå strike på ett helt fält.
 - Jag gjorde ett stort misstag och har bett alla inblandade om ursäkt. Det blev en avstängning på sex veckor i bestraffning och tankarna gick att jag kanske skulle sluta köra lopp, berättade Johan Karnevi efter loppet.
Men igår gjorde hästägaren och körsvennen Karnevi inga misstag, utan körde ett helt perfekt lopp med Cash and Carry. Varvet från mål var stoet i ledning och sedan defilerade hon hem en överlägsen triumf.
 - Till att vinna lopp är inte svårt att göra om man bara har en bra häst. Cash and Carry är som en bil att köra, betygsatte segerkusken.

Anders Svanstedt ville själv inte vara sämre i V64-avslutningen. Det blev en offensiv styrning med Starbec’s A.to Z. som tidigt var framme utvändigt ledaren. I slutsvängen körde man till ledningen och höll sedan stången mot vasst avslutande Natorp Bo.
 - Min häst gjorde ett topplopp. Han är lite oslipad och ligger på mycket. Jag hade krafter sparat in på uploppet men den utvändiga hästen kom fort så helt säker var jag inte att vi skulle hinna undan, berättade Axevallatränaren efter målgång.

Tomas Thell

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.