Persos Otello segrade på Solvalla

Andreas Forsbergs Persos Otello vann ett lopp på Solvalla igår kväll. Fyraåringen som gjorde karriärens tredje lopp vann på fina tiden 1.15,9/2140 m och i sulkyn återfanns Per Lennartsson. Duon Forsberg och Lennartsson har lyckats bra ihop tidigare (bilden).

Hästen köptes av Andreas och hans pappa Sune i oktober i fjol och hade då gjort en start i tidigare regi utan att lyckas.
Ett kvallopp genomfördes på hemmaplan i juli och därefter har Andreas själv kört hästen i två starter med bra resultat.
Först en tredjeplats på Kalmartravet 7 augusti på nya rekordet 1.17,8/2140 m. Därefter putsades rekordet till 1.17,4 i Eskilstuna senare i augusti. Detta trots en startgalopp.

På Solvalla anlitades Per Lennartsson och han styrde till ledningen efter 150 m och fick toppkuskarna/tränarna Björn Goop, Rikard N Skoglund och Daniel Redén runt omkring sig.

Efter ett inledningsvarv på 1.17,4 så höjdes tempot rejält på slutrundan. Daniel Redén avancerade fram utvändigt ledaren med Versace Face och 1500 m passerades på km.tiden 16,7.
I slutkurvan hade Persos Otello och Versace Face gått loss från klungan och upploppet ned utkämpades en tuff batalj om segern.
Andreas Forsbergs travare sträckte på sig snyggt och höll undan med en halv längd via 1.14 sista 500 m. Vinnartiden blev nya rekordet 1.15,9/2140 m och förstapriset uppgick till 40.000 kr.

Detta var Andreas Forsbergs 13:e tränarseger i karriären. Den tredje som togs tillsammans med Per Lennartsson. Duon har tidigare tagit några minnesvärda segrar tillsammans. Andreas första tränarseger 2011 med Ofelia Safir och även den största. På Gävletravet i slutet av 2017 då Feel The Music drog in 100.000 kr i förstapris.

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -