Per Nordström suverän i unghästloppen!

När det handlar om unghästlopp och större prispengar har Jägersrotränaren Per Nordström varit oerhört framgångsrik de senaste åren. Igår vann han en penningstinn viktoria med Felix Orlando.

Utvecklingen på Per Nordström tränarrörelse har varit enorm de senaste åren. Lyftet kom när han köpa sig en ny gård i Sövde strax utanför Sjöbo. Han byggde upp en träningscamp där man verkligen tänkte främst på hästens bästa och deras beteende.
Där finns utestallar som hästarna lever i dygnet runt men många små detaljer har tillkommit både genom foderhantering och träningsfilosofi.
2019 körde han in 3,3 milj som ökades till 7 mil året efter. 2021 är ett rekordår på gång och hittills har det blivit hela 12,5 milj till stallets hästar.

När det numera handlar om klassiska unghästlopp så har Per Nordström hela tiden hästar som slåss om de stora pengarna. Igår kördes Mantorps största treåringslopp för året ”Sikta mot Stjärnorna” med ett förstapris på 300.000 kr. En av förhandsfavoriterna var Per Nordströms duktige treåring Felix Orlando som redan tjänat över 3 milj kr och med dubbla segrar i E3-finalerna i bagaget.
Felix Orlando är en startraket men trots det kunde han in svara ut favoriten Asteroid som flög till front. Det var skapligt tempo på loppet och i slutsvängen löste det sig för bakomvarande Felix Orlando. Det gick fort upploppet ned men i god tid innan mållinjen kopplade Per Notrdströms treåring segergreppet.
 - Det här loppet blev en perfekt uppladdning inför Breeders Crown som stundar. Jag är helt nöjd med resan för tidigt såg jag att vi inte skulle kunna hplla ledningen. Tidigt förstod jag att luckan skulle komma och då kändes det som om att vi skulle vinna loppet, berättade Per Nordström i segerintervjun.

Två hemmasegrar igår
Vi fick se två hemmaekipage segerdefilera vid gårdagens tävlingar. Kim Eriksson har fått fin stil på Speedy Cash Vicane som nu fick full utdelning på sin fina form. Hästen kördes offensivt fram till positionen utvändigt ledaren. På sista långsidan kopplades greppet och segern var aldrig i fara.
Segertiden skrevs till 1.15,3a/2140 m och förstapriset var 25.000 kr. Ägare är Identity System KB i Norrköping.
 
Den andra hemmasegern kom i det avslutande loppet. Där tog Midnight Running sin andra segern på kort tid till stor glädje för ägaren Björn ”Lurch Andersson. Ett starkt tränarjobb har gjorts med det här stoet av amatörparet Lars Holmberg och Lizette Falk.
 - Den här hästen gillar jag. När hästarna var på sista långsidan så tänkte jag hur mycket skall hon vinna med i dag. Jag såg att segern redan då var klar, tyckte tränaren Lars Holmberg.
Midnight Running segrade tillsammans med Tobias J Gustafsson och noterades för nya rekordet 1.16,4/2160 m.
Detta var Lars Holmbergs fjärde tränarseger på Mantorp under året på sju starter vilket placerar han på en niondeplats i tränarligan. Tobias tog hans sjunde seger på 35 starter. Sju segrar räcker till en sjundeplats i körsvensligan.

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.