Per K Eriksson i Hall Of Fame
Per K Eriksson har, som fjärde svensk, blivit invald i USA:s Hall Of Fame. Foto: TR Media.

Per K Eriksson i Hall Of Fame

Som fjärde svensk blev Per K Eriksson (bilden) nyligen invald i USA:s Hall Of Fame. Han gör därmed Berndt Lindstedt, Jimmy Takter och Margareta Wallenius-Kleberg sällskap i en celeber skara. Hall Of Fame-galan hålls i Goshen nästa sommar, i början av juli.

Per K Eriksson kom till USA redan som 20-åring, i början av 1980-talet. Han började att jobba hos Sören Nordin, men tog ut egen tränarlicens redan 1983.

Per K Eriksson var verksam i USA i cirka 20 år och hade stora framgångar under sin tid som tränare där. Han vann världens största unghästlopp Hambletonian Stakes tre gånger. Med Prakas år 1985, Giant Victory år 1991 och med Alf Palema år 1992. Han har dessutom tränat stjärnhästar som Davidia Hanover, Lookout Victory, Credit Winner och American Winner.

Att Per K Eriksson får sällskapa ihop med Jimmy Takter, som är invald sedan tidigare, tycker han är roligt.
 - Vi är barndomskompisar uppväxta i Mantorp. Jimmy har tyckt att jag skulle ha blivit invald tidigare, och han blir glad nu, för min skull.

Sedan oktober 2001 är han verksam i Gammalkil, cirka en mil från Mantorp.
 - Vi sålde gården Högstorp för några år sedan, men styckade av mark och byggde ett nytt hus intill med ett eget stall med sex platser.

I Sverige har Royal Fighter varit Pelles största stjärna. Royal Fighter deltog i Elitloppet såväl 2015 som 2016. Det första året vann hästen ett försök och slutade fyra i finalen. Året därefter blev han tvåa i försöket och oplacerad i finalen.

Nu kan Per K Eriksson ha en ny stjärna i fyraåringen Lozano Di Quattro, som har tagit två raka segrar på slutet. Ny jagas en ny seger på Solvalla kommande fredag i ett lunchlopp som startar kl 12.45.
 - Ja precis. Det är numera en frisk och okomplicerad häst som går två jobb på Mantorp i veckan. Lite jogging hemma på gården också.
 - Han blev annars ordentligt sjuk som treåring och kördes då ej på två månader. Något som liknade lunginflammation. Han har ett bra psyke och tog konvalescensen bra, med god aptit på maten.
 - I år som fyraåring har han gjort 11 starter och varit etta eller tvåa i åtta av dem. Tobias körde snällt med hästen i början. Förutom starten i Halmstad har han varit bra i övriga tio lopp.
 - Inför fredagen har allt gått på räls. Spår ett är utmanande, han är startsnabb men i värsta fall får vi ta dem från dödens. Nästa start därefter kan bli ett Breeders Crown-försök på Färjestad avrundar Per.

Kusken Tobias J Gustafsson startar som sagt, från ett innerspår bakom bilen.
 - Han vann väldigt enkelt senast på hemmaplan. Han var i princip okörd och när jag att såg att klockan visade drygt 1.13 sista varvet blev jag överraskad. Det kändes som han var ute på en joggingtur berömmer Tobias J Gustafsson.

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*